Отложиха делото "Килърите"

12262
Отложиха делото "Килърите"
Снимка: БГНЕС

Апелативният съд във Варна не даде ход на мегаделото "Килърите". Причина за това стана искане на защитата на подсъдимите, които не са успели да се запознаят с внесеното от Шуменската окръжна прокуратура допълнение към протеста им срещу присъдите на Янко Попов, Райчо Стойнев и Петър Атмаджов. Обвинението е депозирало пред съда документите на 31 октомври, а те са били връчени на подсъдимите между 4 и 6 ноември.

Апелативният съд отхвърли като неоснователни възраженията на защитата, че не е успяла да се запознае с мотивите на Шуменския окръжен съд за произнасяне на присъдите, че делото се гледа в зала извън Съдебната палата, както и че зам.-главният прокурор Ася Петрова е командирована като обвинител в процеса.

Варненският апелативен съд ще заседава по "Килърите"

Днес в 10.00 часа ще започне заседанието по въззивно наказателно дело на Варненския апелативен съд, придобило известност като делото ср...

Съдът не уважи искането на адвоката на Васил Костов да бъде променена мярката му за неотклонение в домашен арест, за да се възстанови след претърпяна наскоро коремна операция.

22-ма адвокати защитават "Килърите" пред Варненския апелативен съд. Присъдите им бяха постановени заради три убийства - това на Борислав Георгиев - изпълнителен директор на "Атоменергоремонт", на търновския адвокат Петър Лупов и на шуменския бизнесмен Румен Рачев. Другите обвинения бяха за палежи, побои, лихварство и притежание на незаконни оръжия.

Следващото заседание по делото е насрочено за 19 ноември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com