Отново червен код за опасност от пожари

2979
Отново червен код за опасност от пожари
Снимка: Getty Images / Guliver

Червен код за пожароопасност е обявен в част от областите Видин, Плевен, Велико Търново, Шумен, Добрич, Сливен, Бургас, Стара Загора, Ямбол, Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Перник и област София. Това сочи справка на официалния сайт на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Червеният индекс означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони. Пожарите са трудни за овладяване. Действията по погасяване се ограничени само по фланговете на пожара. Възможни са само индиректни действия, насочени срещу предните фронтове на пожарите.
Оранжев индекс за пожароопасност е обявен за цялата Северна и Източна България, както и част от Западна – областите Перник, Кюстендил, Благоевград, София и София-област.

Отново висока опасност от възникване на пожари

Червен код за опасност от възникване на пожари е в сила за районите на Ямбол, Хасково и Кърджали, както и за централната част на С...

С оранжев индекс са и част от централните области Пазарджик и Пловдив. Този индекс означава, че са възможни много силни пожари с частично или пълно въвличане на дървесните корони. Предните фронтове на пожарите е невъзможно да бъдат овладени от наземни екипи. Налагат се въздушни атаки със забавящ агент (retardant), за да се атакуват успешно предните фронтове на пожарите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество