Пчеларите също се подготвят за протести

7535
Пчеларите също се подготвят за протести

Пчеларите също се подготвят за протести. След няколкото поредни дни недоволство от страна на зеленчукопроизводителите и обявените намерения на тютюнопроизводители да протестират, пчеларите също се обявиха срещу ниските изкупни цени и отказа на Евросъюза да се договорят по-изгодни субсидии. Собствениците на кошери алармират още, че за тази година популацията на пчелните семейства е на критично ниво, информира БТВ.

Ниската изкупната цена на меда също е една от причините много от пчеларите да се откажат от това занимание. Пчеларите готвят протести пред Министерството на земеделието. Не изключват недоволството им да се пренесе и пред сградата на Европейската комисия.

Протестиращите блокират метрото?

Протестиращите в София се организират във Фейсбук да блокират и подземната железница. Причината за това е, че недоволството е навлязло ...

Причината е отказа на Евросъюза да приеме единно плащане на пчелните семейства. Има призиви за общи протести и за организиране между пчелните организации протести не само пред Министерството на земеделието, но и пред европейските учреждения, предаде КРОСС.

„Това води до доста въпроси за оцеляването на пчеларството не само в България, но и в целия Европейски съюз и за поминъка на доста колеги", коментира Елена Стоилова, председател на общинско пчеларско дружество в Търговище.

Прогнозите за бранша са песимистични. Не са малко и пчеларите, които не са извадили никакви количества мед.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com