Плакат "Тотев вън" закачен на Альоша в Пловдив

40290
Плакат "Тотев вън" закачен на Альоша в Пловдив
Снимка: БГНЕС

С транспарант "Тотев вън!" и "Пловдив без цензура" осъмна един от символите на Пловдив – паметникът на съветския воин, известен като Альоша, предаде БГНЕС.

Същият транспарант бе сложен в петък над тунела на мястото на плаката на протестиращите студенти. Очевидно това е акцията - изненада, за която в събота говориха на пресконференция Дяко Дяков и Кристиян Гьошев от пловдивския офис на "България без цензура". Специализирани автомобили на Пожарна безопасност пристигнаха, за да свалят транспаранта.

"България без цензура" в Пловдив събира подписи на общински съветници за свикване на извънредна сесия с единствена точка - поведението на пловдивския кмет Иван Тотев. Николай Бареков подаде няколко сигнала до прокуратурата срещу него, последният е за конфликт на интереси и визира настаняването на всички участници от фолклорния фестивал през лятото в семейния хотел "Империал". Фестивалът е изцяло субсидиран от общината.

Комисия ще разследва "партийни назначения" по времето на ГЕРБ

Скандалите и обвиненията в назначаване на партийни кадри доведоха до предложение за назначение на Временна анкетна комисия в парламен...

Преди седмица се появиха скандални записи, в които пред партийно събрание на ГЕРБ кметът Иван Тотев обяснява как е участвал в подготвянето на решения, които да бъдат гласувани от Общинския съвет, за да се дискредитира областния управител Венцислав Каймаканов. Решенията не са изпипани според законовите норми и това принуждава Каймаканов да ги връща, което засилва натискът и протестите срещу него. Тотев е бил записан и как обяснява, че в общината е назначил повече от 500 членове на партия ГЕРБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com