Пловдивският кмет: Не съм назначавал кадри на ГЕРБ, а съм помагал да не ги уволнят

37699
Пловдивският кмет: Не съм назначавал кадри на ГЕРБ, а съм помагал да не ги уволнят
Снимка: БГНЕС

Да, това е моят глас. Това призна кметът на Пловдив Иван Тотев по отношение на телефонен запис, който изтече в публичното пространство и в който се казва как кадри на ГЕРБ трябва да бъдат назначени на общински постове.

"Досега сме прибрали толкова народ в общината, колкото не можеш да си представиш. Търсим и всеки случай го гледаме по отделно. Ако примерно партията (ГЕРБ) в Пловдив е 1000 души, то 500 работят в общинатаПостоянно ги прибираме, кой откъдето е артисал", казва Тотев в скандалния запис

Бойко Рашков поема бюрото за контрол на СРС?

Бившият депутат от БСП Бойко Рашков, който през 1999 година за малко не стана главен прокурор, е фаворит за поста председател на Национ...

В разговора Тотев уточнява, че 120 души, които „артисват”, трябва да бъдат назначени във ВИК – Пловдив. Пловдивският кмет обаче категорично отрече, че кадри на ГЕРБ се назаначават само заради това, че са от партията – тези хора имат заеми и трябва да им се даде надежда, каза Тотев.

От думите на Тотев става ясно, че има диалог с новия директор на летище „Пловдив” Иван Карнабитов и там също ще бъдат осигурени щатове, за да се назначават хора.

Кметът на Пловдив призна, че когато е дошъл на власт, е преназначил целия личен състав. Тотев обаче заяви, че сега не става въпрос за назначения, а за хора, които можело да бъдат уволнени. „Артисам” означава хора, които могат да бъдат уволнени, заяви кметът.

Тотев заяви още, че в Пловдив в много общински структури сега има тотални смени, но отрече това да е политика на ГЕРБ.

Съдията по делото срещу Цветанов си направи самоотвод

Точно както пожела прокуратурата, съдия Димитрина Ангелова, докладчик по делото срещу Цветан Цветанов, си направи отвод, предаде Агенци...

Какво означава „изиграхме областния управител”, попитаха водещите в сутрешния блок на Нова телевизия. Тотев отговори, че това „изиграхме” означава разгласяването на „тайната”, че Венцислав Каймаканов ще бъде назначен за управител като представител на ДПС. Срещу Каймаканов имаше големи протести в момента, в който зае поста си.

На въпрос дали умишлено кметът, заедно с общински съветници на ГЕРБ, подготвя проекти за развитие на града в нарушение на закона, за да ги отхвърли областният управител и да бъде компроментиран в очите на пловдивчани заради постоянния „конфликт” с ГЕРБ, пловдивският кмет заяви, че АДФИ е правила проверки на няколко пъти на техни проекти и не е открила нищо.

„Не може да се подслушваме така – не можем да живеем в страх. Как се дават разрешения за използване на СРС и как така изтича този запис”, оплака се Тотев.

След изтичането на скандалния запис Окръжната и Районната прокуратура в Пловдив се самосезираха и в 30-дневен срок ще трябва да установят има ли престъпление по служба.

Лазаров става главен директор на Международен панаир Пловдив

Инж. Лазар Лазаров е назначен за главен директор на Международен панаир Пловдив, съобщиха от пресцентъра на панаира. Вчера бе обявено, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика