X
 
 

Поне 100 тона пилешко месо със салмонела стигна до българския пазар

3111 3
Поне 100 тона пилешко месо със салмонела стигна до българския пазар
Снимка: Getty Images/Guliver
Най-малко 100 тона пилешко месо със салмонела от Полша са стигнали до българския пазар, признаха от Агенцията по храните. Част от месото е иззето, засега няма данни за заболели от салмонелоза потребители, предаде БНР.  

"По отношение на полското месо със салмонела нотификациите не са една или две. В България като засегната страна вече сме получили 16 такива нотификации", казва доктор Кремена Стоева от Агенцията по храните.

БАБХ проверява фуражи от Бразилия за салмонела

БАБХ проверява 7 оператора в България за фуражи, доставени от Бразилия, със съмнение за замърсяване със салмонела. Сигналът за опаснос...

Тя отказва да каже кога е дошло първото предупреждение от Европейската система за бързо реагиране.

"Но към всяка влязла нотификация Агенцията е предприела съответните мерки", уточни Стоева. 

И допълни, че няма как да се знае каква част от него все още е по магазините. 

"Най-малко сто тона през една фирма, аз не мога да кажа доколко се е изтъргувала на българския пазар", заяви тя.  

Как кухненската дъска може да е опасна

Ползването на една и съща дъска и нож за сурово месо и след това за пресни продукти носи сериозни рискове от чревна инфекция. Това каза...

Салмонелата не е устойчива на високи температури и, ако месото е топлинно обработено, риск от зараза няма, допълни Стоева.

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 3 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
    Новата европейска прокуратура и ЕвроПолиция нямат ли компетенции за разследване и наказване на такива презгранични търгашески далавери, както и на чиновниците, политиците и прокурорите, които ги приклриват срещу рушвети?!
  • Анонимен 2 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
    Защо чиновниците на БОКо и БКП-ГЕРБ с ДС-патриотарстващата СГАН не съобщават имената на видовете изделия, производителите им, фирмите вносители и продавачи, и прочие данни, за да могат гражданите сами да се предпаят от заболяване от болестта чрез некупуване и неконсумиране с връщане на заразените продукти и изделия на продавачите. Освен това кой контролира т.нар. "топли деликатесни витрини" на Бил виж още ›› а, Кауфланд, Фантастико, Промаркет, Кенар, ......, всякакъв вид кръчмета и закусвални, където се разпространяват изделия и продукти с неустановен произход и с незнайни зарази в тях?! Още повече, че тия храни престояват ПОДГРЯВАНИ по 15-16 часа на ден и то в полуоткрити щандове със свободен достъп на въздух, влага и топлина, и по този начин създават най-благоприятните условия за развитие и допълнително развъждане на всякакви бактерии, вируси, бацили, ....., вкл. и вкисване на храната и прочие?! И какви санкции са наложени на производителите, вносителите, продавачите, ..... ?! Или срещу съответния РУШВЕТ за контрольора, началниците му и партийните им босове-закрилници, не се налагат санкции, не се изземва, конфискува и унищожава стоката, а продължава да си се продава, без да се дава УМИШЛЕНО инфиормация на гражданите-консуматори!? Плюс че след това медицинско-фармакологоичната и гробарската ПАРТИЙНИ МАФИИ резлизират огромни печалби със съответните комисионни под масата за партийните босове и контролиращите партийно-назначени чиновници! Защо до сега Цаци и ГЕшеф не са се самосезирали - може чакат нареждане от партийните си шефове, или да стане смъртоносен инцидент и чак тогава да почнат, "след дъжд качулка", да си вършат работата, за която им плащаме десетки хиляди левове заплата на месец, отделно от рушветите, които получават под една или друга форма?!
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
    Ццц ако месото не е внесено от руска фирма,то е вредно,ако и във всички случаи да става въпрос за американско пилешко месо Гнусни руски капутляци