Протестите: Ден 47 - Бухалки за Борисов като подарък (ОБНОВЕНА)

7035
Протестите: Ден 47 - Бухалки за Борисов като подарък (ОБНОВЕНА)
Снимка: БГНЕС

За 47-ми път протестиращи срещу правителството на Бойко Борисов се събраха в центъра на София, предава БГНЕС. Недоволните граждани отново скандираха „Оставка” в триъгълника на властта между Министерския съвет, Президентството и Партийния дом.

На импровизираната трибуна пред фонтана пред президентството бяха поставени бухалки с надпис ГЕРБ. Арман Бабикян от Отровното трио призова протестиращи да ги вземат и да ги поставят пред сградата на Министерски съвет. "Моля да ги поставите внимателно на земята, за да могат да ги използват мутрите на Борисов”, извика Бабикян.

Протестиращите прочетоха декларация с конкретни искания за оставки и реформи (ВИДЕО)

Гражданите, които участват в блокадата на Орлов мост, излязоха с декларация, в която отново призоваха за оставка на правителството и гл...

Остават блокирани трите възлови кръстовища в центъра на София – на пл. Независимост, при Софийския университет и Орлов мост. Протестиращите поставиха за кратко бухалки като подарък за Борисов пред сградата на Министерски съвет, на тях пише „ГЕРБ”, след което си ги прибраха. „Това е разликата между държавата на Борисов и държавата, която искат гражданите. Неговата държава се управлява по правото на силата, а ние искаме да се управлява със силата на правото, това е разликата”, заяви от трибуната Арман Бабикян.

"Иван Калчев е арестуван днес", заяви от трибуната един от протестиращите Емил Георгиев. "Надявам се, че вече са го пуснали с неговия адвокат Минчо Спасов, който знае какво да прави. Когато не арестуваш правилния Иван, значи не употребяваш правилно властта В чл. 1 ал. 2 от конституцията пише, че цялата държавна власт произтича от народа и се осъществява от него непосредствено, прочете Георгиев. В четвъртък ще има изненада в Пловдив", издаде още той. Велислав Величков от "Правосъдие за всеки" пък определи като четящи, а не говорещи прокурорите участвали в проведеното по-рано днес национално съвещание на прокуратурата.

След призиви ,,Оставка!”, част протестиращите запалиха свещи и запазиха минута мълчание, с което почетоха журналистите Виктория Маринова и Милен Цветков.

Рано сутринта днес недоволни граждани се събраха пред сградата на Областната управа на бул. "Витоша" и поднесоха цветя, след което поканиха областния управител Илиян Тодоров на диалог. Причината беше острия му коментар срещу протестиращите в социалната мрежа след инцидента на бул. "Ситняково", при който се стигна до сблъсък между демонстранти и лек автомобил. По-късно през деня няколко мъже се опитаха да премахнат палатките от кръстовището на Софийския университет, след което обаче бързо палатковият лагер беше възстановен от протестиращите.

ВИДЕО: Ето как палатковият лагер при Ректората беше атакуван

След като по-рано днес, 24 август, стана ясно, че един от палатковите лагери - този пред Ректората на Софийския университет, е бил атак...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com