Протестите в защита на Пирин не стихват (ВИДЕО)*

1880
Протестите в защита на Пирин не стихват (ВИДЕО)*
Снимка: Actualno.com

Тази вечер за пореден път се проведе протест в защита на Национален парк "Пирин" в София.

Снегът не спря защитниците на "Пирин" (ВИДЕО)

Снегът не спря активистите, протестиращи вече месеци наред в защитна на Национален парк "Пирин". Това е 14-а акция в София в защита на ...

Граждани се събраха по традиция в 18:30 ч. на столичния булевард "Витоша", след което се насочиха към сградата на Министерски съвет.

След 20 часа организаторите на недоволството закриха "официалната част", след което еколозите се насочиха към Орлов мост, където блокираха кръстовището.

Протестиращите настояват за отмяна на решението на правителството от 28 декември 2017 г., с което се позволява застрояване на 48% от територията на Националния парк "Пирин", както и за оставка на министъра на околната среда Нено Димов, който предложи това.

Другото им искане е да бъде обявен реалният собственик на концесионера на ски зоната на Банско "Юлен" и да бъде извършен одит на концесията от международен одитор и с участие на гражданското общество.

Димов: Собственикът на "Юлен" е юридическо лице, което си плаща данъците

"Тази политическа активност ще продължи до изброите. Това си една политическа кампания. Както се съобразихме в Трън и Генерал Тошево, т...

Междувременно Върховният административен съд (ВАС) насрочи за 14 май първо заседание по делото, с което коалицията „За да остане природа в България” обжалва правителствено решение за промените в плана за управление на Националния парк.

Съдът отказа да спре действието на промените на плана, докато тече делото, но природозащитниците ще обжалват това определение на по-горна инстанция.

*Информацията е обновена

Еколог от ЮНЕСКО за парк "Пирин": Необходима е оптимизация на ресурсите

Със сигурност мога да кажа, че е необходима оптимизация на активите на природен парк „Пирин“. Имате много красива природа и...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com