Протестът в центъра на София продължава (ОБНОВЕНА)

6947
Протестът в центъра на София продължава (ОБНОВЕНА)
Снимка: БГНЕС

Протестът срещу правителството с искане за незабавна оставка на премиера Бойко Борисов, на главния прокурор Иван Гешев и провеждане на честни избори, продължава вече 12 часа в центъра на София, предава БГНЕС.

Към 20 часа на площада има няколко хиляди човека, които скандират “Оставка”. Основният лозунг на протестиращите е “Мутри вън”. Говореше ни се за ценности, за демокрация, за солидарност, а 2020 година се събудихме само с ценностите от чекмеджето на Бойко Борисов, заяви от трибуната на протеста Арман Бабикян от "Отровното трио". Той даде срок до утре сутрин на правителството да подаде оставка.

От "Възраждане" с твърдения за брутално полицейско насилие на протеста (СНИМКИ)

Политическа партия „Възраждане” опровергава появилата се в медиите информация в следствие на казаното от старши комисар Гео...

Искаме сериозни и силни политици, които да не говорят само за пари. Брюксел, Мюнхен, Рим – не мълчете. Мълчанието е злато, но само за неговото чекмедже, заяви още Бабикян.

Множеството от хора стига до Националната художествена галерия в една от най-многолюдните вечери от началото на протестите. Бомбички и тоалетна хартия полетяха към полицаите пред централния вход на партийния дом. Десетина бомбички гръмнаха в краката на органите на реда, а те вече са с каски и щитове. Протестиращите се прилепиха плътно до кордона пред входа.

Канонада от мощни взривове пред Народното събрание се чу около 22.00 часа, предаде репортер на БГНЕС. Бомбите попаднаха сред полицаите, към момента не е ясно дали има ранени служители на реда.

СДВР: Днес се изправихме не срещу протестиращи, а срещу криминалния контингент

Срещу българската полиция днес беше изправен криминален контингент и ултраси, доведени от провинцията. Това заяви директорът на СДВР ст...

Цяла вечер на протестите взривни вещества и бомби биват хвърляни към полицаите. Около 21 часа настроението на протеста в София ескалира. Протестиращите започнаха да хвърлят бомбички по сградата на бившия Партиен дом, строените жандармеристи вдигнаха щитове и заеха отбранителни позиции. Десетина бомбички гръмнаха в краката на полицаите. Те извикаха подкрепление и спешно кордонът беше подсилен, като зад тази с жилетки "Антиконфликт" се наредиха и втори ред полицаи с щитове.

Улица "Г.С. Раковски" остава блокирана, там полицаи за първи път от първия ден на протеста насам проверяват чантите и багажа на всички, пристигащи на протеста. Хората, които искат да протестират, биват пропускани през специален пункт, разположен на ул. "Г.С. Раковски" и бул. "Цар Освободител".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Георги Милков: Нетаняху има свои причини да нападне Иран

Тихомир Безлов: От изборите в Австрия зависи дали ще влезем изцяло в Шенген

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com