Работниците от "Автомагистрали – Черно море" получават заплатите си днес

8992
Работниците от "Автомагистрали – Черно море" получават заплатите си днес
Снимка: БГНЕС

Работниците и служителите от шуменската строителна фирма "Автомагистрали – Черно море" АД ще получат възнагражденията си за м. юни и юли 2014 г. днес.

Това съобщиха от синдикалната организация на КНСБ в предприятието като уточниха, че днес е получен първият превод от Агенция "Пътна инфраструктура" за извършените от началото на годината дейности по строителството на АМ "Хемус" – от пътен възел "Белокопитово" до Каспичан.

До този изход се стигна след множество протести на работещите в "Автомагистрали – Черно море" АД, както и след намесата от страна на ръководството на Конфедерацията. Решението за подготовка на постановление на Министерски съвет, с което да бъдат изплатени дължимите суми и да се продължи строителството на участъка от автомагистралата, бе взето на работна среща в Министерство на финансите на 28 август 2014 г.

В срещата участваха Екатерина Захариева – служебен вицепремиер по икономическата политика и служебен министър на регионалното развитие, Ангел Петров – служебен заместник-министър на регионалното развитие, Кирил Ананиев – служебен заместник-министър на финансите, и инж. Лазар Лазаров – председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура".

С постановлението на Министерски съвет се запазват 670-те трайни работни места в дружеството в един регион, в който безработицата е над средната за страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com