Работниците от "Автомагистрали – Черно море" ще получат заплати

17378
Работниците от "Автомагистрали – Черно море" ще получат заплати
Снимка: БГНЕС

Очаква се да бъде подготвено постановление на Министерски съвет, с което да бъде финансирано строителството, извършено от "Автомагистрали – Черно море" АД – Шумен, през 2014 г., съобщиха от КНСБ.

От началото на годината извършените строително-монтажни дейности на обекта от АМ "Хемус" – от пътен възел "Белокопитово" до Каспичан, са в размер на над 8 млн. лв.

Това стана ясно след проведената днес, 28 август 2014 г., работна среща в Министерство на финансите, в която участваха Екатерина Захариева – служебен вицепремиер по икономическа политика и служебен министър на регионалното развитие, Ангел Петров – служебен заместник-министър на регионалното развитие, Кирил Ананиев – служебен заместник-министър на финансите, и инж. Лазар Лазаров – председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура".

На срещата бе представен финансов анализ за вариантите за замразяване на обекта или за продължаване на строително-монтажните работи, който доведе до логичното решение да бъде продължено изграждането на участъка от АМ "Хемус".

До това решение се стигна поради критичната ситуация, в която бе поставена фирмата изпълнител – "Автомагистрали – Черно море" АД – Шумен. Към момента Агенция "Пътна инфраструктура" дължи на фирмата над 10 млн. лв. за извършените от нея строително-монтажни работи. По тази причина на приблизително 670-те работещи в дружеството и 350-те – във фирмите подизпълнители не са изплащани работните заплати за м. юни и м. юли 2014 г.

След срещата стана ясно още, че синдикалната организация на КНСБ и мениджърският екип на "Автомагистрали – Черно море" АД ще подпишат споразумение за изплащане на дължимите работни заплати за м. юни и м. юли 2014 г. веднага след превеждане на сумата.

С постановлението на Министерски съвет ще бъдат запазени 670-те трайни работни места в дружеството в един регион, в който безработицата е над средната за страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com