Родно пилешко със сертификати е най-купуваният продукт от витрините на самообслужване в Kaufland

1763
Родно пилешко със сертификати е най-купуваният продукт от витрините на самообслужване в Kaufland
Снимка: Кауфланд

Пилешкото месо е топ продукт от витрините на самообслужване на Kaufland, като безспорният фаворит на потребителите е цялото пиле от собствената марка на ритейлъра „Шеф месар“. Освен че има международен сертификат за качество, любимият на клиентите продукт е с гарантиран български произход.

Преди да стигне до витрините на самообслужване на ритейлъра, пилешкото месо от собствената марка на Kaufland „Шеф месар“ преминава през многостепенен контрол на качеството от производителя, през Централния склад на веригата, по време на транспорта и на място в хипермаркетите. Процесът е гарантиран от трета страна – независимият институт за сертификация на хранителни стоки TUV Nord България. Всяка година пилешките продукти „Шеф месар“ защитават и международен IFS сертификат за безопасност на храните.

Клиентите на Kaufland могат да избират от разнообразна гама пилешко под марката „Шеф месар“ - цяло пиле, филе, долно или горно бутче, крилца, бонфиле, цяло или обезкостено пилешко бутче. „Но най-предпочитано от клиентите е цялото пиле - заради многобройните варианти за приготвяне и заради възможността едновременно да задоволи предпочитанията на всички членове на семейството.“, коментират експерти на Kaufland в поредния епизод от видеопоредицата „За качеството“.

В новото видео те демонстрират как веригата контролира качеството на пилешките продукти „Шеф месар“, разказват какви са някои от най-популярните начини те да бъдат приготвени и съветват потребителите по какво могат да разберат дали пилешкото месо е прясно.

Как да разпознаем прясното пиле?

„Розовият цвят е един от признаците на прясното и качествено пилешко месо. В никакъв случай не бива да има посивяване или разкъсване на месото. Кожата му трябва да е еластична, да не се отделя от костта, като е хубаво да се проверява и за лепкав слой отгоре. Не трябва да има и неприятен аромат. Трябва и да сме сигурни, че вътре е изчистено добре“, казва Радослав Куртев, ръководител направление „Свежи храни и собствени марки“ в Kaufland България.

Рубриката „За качеството с Биляна Гавазова“, се излъчва всеки вторник в YouTube канала на Kaufland. Новият епизод, посветен на цялото пиле на марката „Шеф месар“, можете да гледате тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com