X
 
 

Руският посланик: Паметникът на съветската армия е за съветския освободител, който спаси Европа

Паметникът на съветската армия в София не паметник не на тоталитаризма и на някакъв режим, това е паметник на съветския освободител, благодарение на който бе създадена Европа в днешния й вид – процъфтяваща, демократична, свободна. Това заяви пред БГНЕС руският посланик у нас Юрий Исаков. 

"Алтернатива на тази перспектива щеще да бъзе поробването на редица народи, далеч не само на руския, а на славянски и други други, и превръщането им в да го кажа строителен материал за един безчовечен, дяволски социален, икономически, политически и геополитически експеримент", каза Исаков.

Кръвта на загиналите за освобождението свързва Русия и България завинаги

Кръвта на загиналите във войната за освобождението свързва Русия и България завинаги. Това заяви Юрий Исаков - извънреден и пълномощен ...

"Убеден съм, че преместването на паметника би било голяма и сериозна грешка, но не искам дори да разсъждавам на тази тема. Паметникът си е намерил своето място, повечето софиянци се произнесоха по въпроса, включително и наскоро – преди около половин година имаше допитвания, които показаха, че сериозно мнозинство от жителите на града се застъпват за съхранението на паметника. Това наистина е грижовно отношение към историческата памет".

"Искам да кажа голямо благодаря на софиянците и на мнозинството българи, които грижливо с топлина се отнасят към паметниците на Втората световна война, към паметта за подвига на съветския войник, към паметта и на българския войник, който рамо до рамо се е сражавал със руските, съветски воински подразделения".

"В редица страни в Европа и света се наблюдава отслабването на имунизацията срещу нацизма, а също едно лекомислено отношение спрямо опасността от плъзването към конфронтация", коментира още руският посланик у нас.

"Позволяват се редица опити за фалшифициране на историята, неонацистки маршове, поставяне на палачите и техните жертви върху една плоскост. Именно в това ние виждаме опит за възраждане на нацизма или най-малкото за снизходително отношение към такива опити – вместо да се даде на тези опит бой, един истински бой", посочи дипломатът.

По думите му светът след войната стана многократно по-безопасен. "И огромна е ролята на червената армия, на многонационалния съветски народ, които изнесе на плещите си най-голямата тежест в тази война, загубвайки 27 милиона човешки живота за победата. Ние обаче не делим тази победа на своя или чужда, ние почитаме, помним и оценяваме приноса на нашите съюзници за победата, на всички онези, които воюваха срещу фашизма" подчерта събеседникът.

В навечерието на 70-годишнината от края на Втората световна война руският посланик в България връчи на ветераните от Великата отечествена война и партизанското движение у нас юбилейни ордени и почетни грамоти, от името на президента на Руската федерация Владимир Путин, предаде БНР.

Сред наградените е и 100-годишната Антонина Викторовна, както и Анжел Вагенщайн и ръководителят на Организацията на българските евреи "Шалом“, Максим Бенвенисти. Те получиха награди за обективната си оценка и за противодействие на опитите за фалшифициране на световната история от времето на Втората световна война. Военното аташе на Русия у нас - полковник Виктор Авдеев връчи част от високите воински отличия, както и часовници, от името на руския министър на отбраната Сергей Шойгу

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • иванов 30 иванов преди 4 години Профил на трол?
  вярно е, че СССР са дали най-много жертви, но трябва да се знае, че са разминирвали минн полета с жива сила...по признание на \"героя\"-маршал Жуков
 • Анонимен 29 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  вярно, е че СССР дава най-много жертви, но трябва да се знае, че са разминирали минни полета с жива сила...със Съветски войници....
 • Анонимен 28 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Мръснсссссни мръсни червени боклуци
 • MNOGO LO6O 27 MNOGO LO6O преди 4 години Профил на трол?
  Пораженията, които Русия (особено СССР) са нанесли на България са НЕИЗБРОИМИ; затова трябва да се концентрираме върху пораженията от последните 25 години (3 000 000 избягали българи от болшевишката олигархия в България ) . . .
 • Анонимен 27.1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Да не забравяме, че много от тях искаха, мечтаеха и биха избягали в чужбина със семействата си още по време на социализма, но просто това беше забранено тогава и на границата разстрелваха опитващите се да бягат.
  : 1 !
 • Анонимен 26 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Русия е изцяло виновна за избухването на ВСВ - тя създаде нацизма и фашизма - \\\"Русия финансира и създаде и Фашизма и Хитлер\\\" - https ://www .youtube.com/watch?v=GQoe-3Va2oU
 • Анонимен 25 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Руски танк блокира по време на репетиция за Парада на победата - http ://www .faktor.bg/smotanyatzi/44750-ruski-tank-blokira-po-vreme-na-repetitziya-za-parada-na-pobedata.html
 • Анонимен 24 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  ВЕЧНА СЛАВА И ПОКЛОН ПРЕД ОСВОБОДИТЕЛКАТА РУСИЯ .
 • Анонимен 24.1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Долу поробителката СССР и Русия.
  : 5 !
 • Президентът на Сърбия: Никога няма да си влошим отношенията с Русия заради членство в ЕС Сегашният конфликт между Москва и Брюксел е измислен, той влошава живота на всички 23 Президентът на Сърбия: Никога няма да си влошим отношенията с Русия заради членство в ЕС Сегашният конфликт между Москва и Брюксел е измислен, той влошава живота на всички преди 4 години Профил на трол?
  ТОВА Е ОТГОВОРА НА ИСТИНАТА
 • Анонимен 23.1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  А анексирането на Крим и Донецк, а избиването на стотици хиляди жени и деца от нашистите на Путлер измислено ли е , шибан руски трол?
  : 5 !
 • Анонимен 22 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  И паметника и посланника на поробителите нямат место в България!
 • Анонимен 21 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Паметникът на съветската окупаторска армия е строен с парите и труда на българския народ и само той може да каже,дали да бъде преместен от това място и къде да бъде поставен!България не допуска намеса във вътрешните си работи!
Нагоре