Седмицата в абсурди (23 - 27 април)

5019
Седмицата в абсурди (23 - 27 април)
Снимка: Facebook

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 23 април

ЗАРАДИ ДВОЙНИЯ СТАНДАРТ КУПУВАМЕ ПО-НЕКАЧЕСТВЕНИ, НО ПО-СКЪПИ ХРАНИ ОТ ЕВРОПЕЙЦИТЕ

Налице е разминаване в състава и качеството на някои продукти, предлагани на българския и европейския пазар. Също така значителна част от идентичните продукти се предлагат на по-високи цени у нас. Това са изводите от проучване за наличие на "двоен стандарт“ при предлаганите на българския и европейския пазар храни.

Коментар на Actualno.com: Нас отдавна ни смятат за втора ръка хора, какво по-логично от това да консумираме и втора ръка продукти.

КОНФЕРЕНЦИЯ ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО ПО БЪЛГАРСКИ: АЛКОХОЛ, ПАРТИ С ПОЛУГОЛИ ЖЕНИ И ПРИЗИВИ ЗА РАЗМНОЖАВАНЕ

Представители на Европейския младежки форум изразиха своето недоволство относно начина, по който Българското европредседателство организирало спонсорирано от ЕС младежко събитие в София. Слаб мениджмънт, промяна на установените правила и организирането на партита с полуголи танцьорки са само част от критиките.

Коментар на Actualno.com: Какво сме виновни, че европейците са скучни? Алкохол, танцьорки, заобикаляне на правилата - това е за младежи, не за пенсионери.

Вторник, 24 април

ОЩЕ ТЪРСЯТ БЕГЪЛЦИТЕ ОТ СОФИЙСКИЯ ЗАТВОР, НЯМА ГАРАНЦИЯ, ЧЕ СА В БЪЛГАРИЯ

Продължава издирването на избягалите затворници от Софийския затвор. Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев по повод бягството на рецидивистите Владимир Пелов и Радослав Колев в началото на април. "Оказва се, че тези затворници са били подготвени. Няма никаква гаранция, че са на територията на страната. Надявам се, че са", заяви министърът.

Коментар на Actualno.com: И с МВР е така: Гаранция - Франция. Да погледнат поне там, кой знае ...

БОРИСОВ ИМАЛ ДВА УНИВЕРСИТЕТА - ТОДОР ЖИВКОВ И ЦАРЯ

Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски били два университета за Бойко Борисов, защото от тях научил най-много, заяви самият той.

Коментар на Actualno.com: С такова "висше образование" резултатите не са изненадващи

Сряда, 25 април

НОВИТЕ ПЛОЧКИ ПРЕД НДК "ЦЪФНАХА" С ЛАЛЕТАТА

Спешен ремонт пред НДК. Отново поправят настилката пред Двореца, която беше ремонтирана само преди няколко месеца заради европредседателството. Някои от плочките се надигнаха, а други - направо се напукаха. От фирмата изпълнител вече започнаха отстраняване на неизправностите

Коментар на Actualno.com: Ние сме обявили своята гордост - че строим най-евтино в ЕС. За качеството нищо не сме казвали.

ЗАДЪРЖАНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ НА ДАИ-БЛАГОЕВГРАД ЗАРАБОТВАЛИ ПО 1200 ЕВРО ПОДКУПИ ДНЕВНО

Задържаните преди ден от ГДБОП служители на ДАИ-Благоевград са организирали схема за изнудване на транспортни фирми, от която на ден са заработвали подкупи за общо около 1200 евро.

Коментар на Actualno.com: В ДАЙ отдавна имат висок европейски стандарт.

ЖЕНА ПОЧИНА В БОЛНИЦА, НЕ УСПЯЛА ДА ДОПЛАТИ ЛЕЧЕНИЕТО СИ

Жена почина в столична болница, защото не е имала възможност да доплати за лечението си. Според новите цени на медицинските изделия, въведени от настоящото ръководство на Здравното министерство, Здравата каса заплаща 2600 лева за животоспасяваща аортна клапа. Цената на изделието обаче е между 15 000 и 20 000 лева.

Коментар на Actualno.com: Понеже здравеопазването ни е търговско дружество, нека си помисли как ще я кара като му умрат пациентите т.е. клиентите.

МАЛТРЕТИРАНИТЕ ЖЕНИ У НАС ТЪРСЯТ ПОМОЩ ОТ ИНСТИТУЦИИТЕ ПРЕДИ ДА БЪДАТ УБИТИ, НО БЕЗ РЕЗУЛТАТ

Стряскащи са данните за насилието над жени у нас. През 2017-та има постановени 29 осъдителни присъди за умишлени убийства на жени. Извършителите са основно мъже. В много от случаите жените са търсили помощ. Подавали са сигнали в полиция и прокуратура, но без резултат.

Коментар на Actualno.com: Когато хора умират, защото институциите ни са само за украса, би трябвало да сме преминали границата на търпението.

Четвъртък, 26 април

КЛЮЧОВИЯТ ПОЛИГОН ЗА ЯДРЕНИ ОПИТИ НА СЕВЕРНА КОРЕЯ Е СРУТЕН?

Китайските учени са стигнали до заключението, че ядреният полигон на Северна Корея частично се е сринал, което може да го направи неизползваем. Става въпрос за полигонът Пунге-Ри, използван за шест ядрени опита от 2006 година насам.

Коментар на Actualno.com: Нищо чудно, че Ким Чен Ун стана толкова рязко толкова миролюбив. А и китайци са казали за това фалче с полигона - даже не може американците да бъдат обвинени във фалшиви новини ...

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА МОЛИ В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР НЗОК ДА НЕ Я УБИВА

Смърт, гибел – дали няма да ми направят животоспасяваща операция или ще ми забият нож в гърба, това е едно и също. Моля тези хора да преразгледат решението си – вместо да поживеем, да се порадваме на живота, те ни карат да умираме. Това заяви Мария Стойнева – възрастна жена, имаща спешна нужда от смяна на аортна клапа. Стойнева трябва да доплати 10 000 лева, за да ѝ бъде сложена аортна клапа, а процедурата е спешна.

Коментар на Actualno.com: От думи явно не разбирате - тогава знайте, че някоя такава жена ще има роднини. Те пари за клапа няма да имат, но за някоя пушка ще намерят!

КОНЦЕСИОНЕРЪТ НА "ДЕЛФИН" ЗА ОГРАДАТА: ТОВА Е ДЕКОРАЦИЯ

Това не е ограда, това е една декорация – няма икономическа логика да ограничавам достъпа на хората до плаж "Делфин". Това заяви концесионерът на плажа Йордан Тодоров по повод протестите срещу ограничаването на достъпа.

Коментар на Actualno.com: Нека концесионерите да внимават, защото тази декорация всяко лято става изключително популярна по морските ни плажове.

Петък, 27 април

ЖЕНА ПОТРОШИ ДВЕ ПАТРУЛКИ, МЪЖЪТ Й Я ИЗДАЛ, ЧЕ КАРА ПИЛА

Мъж се обади на полицията, за да предупреди, че благоверната му шофира пияна. Жената се е качила след почерпка в Меричлери и тръгнала да се прибира в Димитровград. Подгонили я патрулки, които тя ударила, за да се измъкне.

Коментар на Actualno.com: Нещо куца в това семейство, но какво точно, е въпрос на гледна точка.

ВАРНЕНСКИ БУЛЕВАРД МИНАВА ПРЕЗ ТРИБУНИТЕ НА СТАДИОН

Новият булевард "Левски" във Варна преминава буквално през трибуните на стадиона на "Спартак". Това се вижда от панорамна снимка, взривила социалните мрежи.

Коментар на Actualno.com: За този стадион Бойко Борисов беше обещал едни неща - явно ги е изпълнил!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Въпрос за 11 млн. долара: Държавата не знае чия е суперскъпата яхта с български флаг в Дубай (ВИДЕО)

"Засяга се правната сигурност": Прокуратурата с позиция срещу промените в Конституцията

Прокуратурата е поставена под пълен контрол: Магистрати недоволни от реформите в Конституцията

Намаляват скоростта на магистралите у нас

Отбелязваме 145 г. от приемането на първата българска Конституция

„Написах ти писмо": МВР започва национална кампания за пътна безопасност

Прогноза за времето - 16 април 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 15 април 2024 г.

Ето как ще разпознаваме българското агнешко месо за Великден

Аз избирам да бъда щастлив! (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com