Конференция от председателството по български: Алкохол, парти с полуголи жени и призиви за размножаване

10366
Конференция от председателството по български: Алкохол, парти с полуголи жени и призиви за размножаване
Снимка: БГНЕС

Представители на Европейския младежки форум изразиха своето недоволство относно начина, по който Българското европредседателство организирало спонсорирано от ЕС младежко събитие в София миналата седмица, коментирайки неадекватното поведение на официалните лица, заети с организацията, пише Euractiv.

Слаб мениджмънт, промяна на установените правила и организирането на партита с полуголи танцьорки са само част от критиките.

Младежи и политици се срещнали по време на младежка конференция в София на 17-19 април, за да обсъдят как да подобрят живота на младите европейци. Конференцията е най-важното събитие от шестия цикъл на Структурния диалог с младите хора, който има за цел да сближи политиците и младежите.

Тези младежки конференции се провеждат при всяко европредседателство и на тях избрани младежки представители заедно с представители на националните правителства и на ЕК обсъждат свързани с младежта проблеми и съставят заключения, които след това се предават на Съвета на министрите като начин да се гарантира, че младите хора могат да участват в изготвянето на политиките, засягащи живота им.

Това, което се случило в София обаче, според Луис Алварадо, президент на Европейския младежки форум, "било далеч от реалността и разрушило работата на поколения активни млади хора".

Режисьорът на клипа за европредседателството пред Actualno.com: Не може да се говори за плагиатство

Не може да се говори за плагиатство, съвпадението на тези 2-3 кадъра е доста приблизително. Това заяви режисьорът на видеото Божидар Ве...

"Тази конференция беше христоматиен пример за това какво НЕ представлява участието на младите хора. Европа е глобален пример и вдъхновение за останалия свят за това какво може да бъде постигнато, когато силата се даде в ръцете на младите хора. Тази конференция обаче подкопа и застраши всичко това", смята Алварадо.

По негови думи на панелните дискусии не е имало никакви млади хора, избрани за представители в европейските институции. Напротив - имало много официални лица от ООН, които обаче не допринасяли по никакъв начин за диалога по въпросите, свързани с европейската младеж.

Според Алварадо също така българското председателство имало намерение да промени установените вече практики от предишни подобни събития.

"Целта на конференцията е да достигнем до млади хора в неравностойно положение. От ключова важност, за да постигнем това, е условието те да не трябва да плащат пари от собствения си джоб, за да участват", коментира той.

За първи път в историята на процеса младежите трябвало сами да закупят самолетните си билети - в миналото тези разходи се поемали от националните правителства, имайки предвид, че парите идват от европейските фондове.

До края на европредседателството даваме пауза на борбата с корупцията

До края на българското европредседателство борбата с корупцията ще бъде на практика блокирана, алармираха юристи и депутати. Причината ...

Алварадо подчертава недоволството си и от факта, че на конференцията се предлагал безплатен твърд алкохол, който попречил на много от делегатите да са във форма за дискусиите на следващата сутрин. Още по-шокиращо - въпреки че имало сесия за равенството на половете и даването на глас на младите жени, вечерта имало парти с полуголи жени, танцуващи по масите. Според Алварадо това е "неприемливо" и е "ясна индикация за патриархалните стереотипи в ЕС".

"Вбесяващо е, че публични пари от ЕС се харчат по този начин. Това не е ЕС, за който младите хора, които аз представлявам, се борят", допълва Алварадо.

По думите му младежите били подразнени и от българския премиер Бойко Борисов, който в речта си ги насърчил да не забравят основното си задължение - да се размножават, давайки пример с германски министър, който има 7 деца.

Райчо Райчев, вицепрезидент на Българския младежки съвет, потвърждава думите на Алварадо. Той коментира, че доброволци на форума са били принудени да аплодират речта на премиера. По думите му в събитието са били включени и глухи хора, но през цялото време не им е била предоставена достъпна и приобщаваща среда.

"Въпреки че програмата приключи към 3:00 часа сутринта, официални представители присъстваха на специалното парти в клуб с екзотични танцьорки. Министерството има изключителни начини да промотира политиките ни за равенството на половете", допълва той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

След като Сарафов нареди проверка: Ето какво нарушения откриха в СРП

До 30 000 лв. за проекти за бизвес на хора с увреждания дава МТСП

Светият синод избра врачанския митрополит Григорий за наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Свещеник в гладна стачка заради касирания избор в Сливенската епархия (СНИМКИ)

Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг

Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Светият Синод избира наместник-председател

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...