Седмицата в абсурди (9 - 13 октомври)

2952
Седмицата в абсурди (9 - 13 октомври)
Снимка: БГНЕС

Всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди - и то по отношение на теми, с които шега не бива. Actualno.com събра абсурдните новини по важните теми от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:


Понеделник, 9 октомври

ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ ВИДЯ В ПОВЕДЕНИЕТО НА ТОДОРОВ САМО "ДЕБЕЛАШКА ШЕГА"

Финансовият министър Владислав Горанов оправда своя съпартиец Антон Тодоров за словестната му атака към журналиста Виктор Николаев, обяснявайки, че думите му са били просто "дебелашка шега".

"Той има много цветист език и го използва във всякакви ситуации. Не може да му се отрече, че понякога е доста оригинален. В българския парламент има хора с обвинения, които стоят, ние говорим дали острият език и неуместните шеги на Тодоров трябва да го извадят от политиката. Дайте да се държим сериозно", заяви финансовият министър на въпрос дали Тодоров не трябва да понесе политическа отговорност за скандала.

Коментар на Actualno.com: Ако се държахме сериозно, изобщо нямаше да виждаме никъде "Антонтодоровщина".

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ СЛЕД УЛТИМАТУМА КЪМ МЕДИИТЕ: ВЛИЗАМЕ В СЪДА

Вицепремиерът Валери Симеонов отчете, че ултиматумът му към Нова телевизия, bTV, БНТ и БНР да му се извинят официално, че са го обвинили в заплаха към журналиста Виктор Николаев, е изтекъл. Симеонов заяви, че не той, а медиите трябва да му поднесат извинения и тъй като това не е направено, ще заведе дела срещу тях.

Коментар на Actualno.com: Остава г-н вицепремиерът да пусне един ултиматум и за бързо правораздаване!

ВЪПРЕКИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕТА, НАД 80% ОТ ШОФЬОРИТЕ КАРАЛИ ПО ЗАСНЕЖЕНИТЕ ПРОХОДИ С ЛЕТНИ ГУМИ

Макар в петък АПИ да предупреди, че по планинските проходи се очакват сериозни снеговалежи и шофьорите в никакъв случай не трябва да тръгват на път с летни гуми, над 80% от тях направиха точно това.

Коментар на Actualno.com: Много ясно - тея па че ми кажат дали ще вали!

ПИЕШ АЛКОХОЛ В СТОЛИЧЕН ПАРК? 300 ЛЕВА ГЛОБА!

Столична община реши да се бори за спазването на обществения ред чрез забрана на пиенето на алкохол по улици и паркове. С глоба от 100 до 300 лв. ще се наказва още използването на фойерверки вечер, както и нощните купони, свиренето на инструменти и пеенето вкъщи.

Коментар на Actualno.com: Тук оставаме без думи - явно все ще трябва да се работи ...

Вторник, 10 октомври

МВНР ОСВОБОЖДАВА СТОИЧКОВ КАТО ПОЧЕТЕН КОНСУЛ В ИСПАНИЯ

Българското външно министерство съобщи, че освобождава футболната звезда Христо Стоичков от поста почетен консул в Испания заради скорошната му конфронтация с властите в Мадрид по повод референдума за независимост на Каталуния. Преди седмица Камата разкритикува реакцията на Испания, а в края на изказването си нападна и вицепремиера Сорая Сайнц де Сантамария, обвинявайки я, че е франкистка, както и сина ѝ, баща ѝ и дядо ѝ.

Коментар на Actualno.com: Извън зеления терен не става само с лелята ...

ОТ НС НЕ ВИЖДАТ ПРОБЛЕМ, ЧЕ ЛИПСВАТ ТЕКСТОВЕ НА ЗАКОНИ НА САЙТА ИМ

След сигнал за лисващи текстове на закони в сайта на Народното събрание, от държавната администрация обявиха, че не смятат за нужно да предоставят безплатен достъп до актуалните, обновени и действащи в момента текстове на законите. Това било задължение на специализирани фирми, а според експерти това означава, че всеки, който иска да знае законите в собствената си държава, трябва да плати на съответните фирми, за да има достъп до тях.

Коментар на Actualno.com: Какъв проблем, когато и без това не ги спазваме тези закони!

Сряда, 11 октомври

СРЪБСКИЯТ ВИЦЕПРЕМИЕР ПЕЕ "НА УШЕ" НА ЕРДОГАН

Известният с музикалните си влечения външен министър на Сърбия Ивица Дачич пя "на уше" за пореден път на свой официален ангажимент. Този път негова публика беше делегацията на турския президент Реджеп Ердоган, която е на посещение в Белград, и в чест на която Дачич изпълни песента "Осман ага".

Коментар на Actualno.com: Ово е дипломация, но ако стане у нас, ще има работа за медиите минимум седмица!

АНТОН ТОДОРОВ СТАВА ЖУРНАЛИСТ, БОРИСОВ БИЛ ПРОТИВ ОСТАВКАТА

След като си отиде от Парламента заради скандала с индиректните заплахи, отправил към журналиста Виктор Николаев, депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров обяви, че самият той ще става журналист. Дори вече имал предложения за предавания от различни телевизии.

Коментар на Actualno.com: Сигурно Валери Симеонов му е казал преди да каже в БНТ, че в България има медиен диктат! Да си диктатор е хубаво ... до известно време ...

Четвъртък, 12 октомври

ДЪРЖАВАТА НЕ ВИЖДА ГРЕШКА, ВЪПРЕКИ ЧЕ ХИЛЯДИ ПЕНСИОНЕРИ НЕ СА ПОЛУЧИЛИ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПЕНСИИТЕ

На фона на хвалбите на правителството и на драстичния скок на минималната пенсия, се оказа, че хиляди пенсионери не са получили обещаната индексация от 2.4% от 1 юли. Държавата обаче не видя грешка или нещо обезпокоително в казуса - просто имало "малко на брой хора", при които пенсиите нямат реално увеличение.

Коментар на Actualno.com: Има и малко на брой хора, чиито заплати не забравят да ги индексират никога!

Петък, 13 октомври

МВР МИНИСТЪРЪТ БЛЕСТИ ПО FACEBOOK КАЗУС - ЩОМ ТЪРСИШ ЕВТИНИ БИЛЕТИ, СТРАДАШ

Като някой иска да си купи по-евтин билет, да страда. Така коментира министърът на вътрешните работи Валентин Радев случая с Facebook измамника "Александър Николов". "Това, че някой иска да мине метър и да си купи билет по-евтино, да страда. Не мога да хвърлям сили и средства допълнително да предпазвам тези, които неблагоразумно вършат неща, които не са по правилата", допълни Радев.

Коментар на Actualno.com: Като някой иска да мине тънко при оправянето на държавата, такива министри му се падат.

ЕКШЪН В БДЖ: БЛАК ПОТЕГЛИ БЕЗ НАЧАЛНИКА СИ, ТЯ ГО ГОНИ С КОЛА

Бързият влак от Бургас за София е потеглил от една от гарите без началника си и се наложило тя да го гони с кола, за да го настигне и да се качи. Според професионалните стандарти в железниците такъв гаф би трябвало да е невъзможен, тъй като при спиране на влак на гара кондукторите първо трябва да уведомят началника на влака дали всички пътници са слезли и са се качили, а след това началникът на влака подава сигнал към дежурния ръководител на движение, който пуска влака да отпътува.

Коментар на Actualno.com: Правилата нямат значение, защото не САЩ, а България е страната на неограничените възможности. Ако не сте разбрали - всичко е възможно...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Какви са щетите от градушката в Садово и Първомай

Българчетата първи в Европа по пушене и пиене, е-цигарите са все по-популярни

BILLA и децата на България: Много истории, едно списание

Служители на BILLA събраха над 4000 лв. в благотворителен великденски базар

От днес започва изплащането на великденските добавки

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com