Валери Симеонов след ултиматума към медиите: Влизаме в съда

3972
Валери Симеонов след ултиматума към медиите: Влизаме в съда
Снимка: БГНЕС

Ще заведа дела в съда. Така вицепремиерът Валери Симеонов отговори какво ще прави оттук-насетне, след като изтече 24-часовият му ултиматум към Нова телевизия, bTV, БНТ и БНР да му се извинят. Причината - думите му от петък, 6 октомври, в сутрешния блок на Нова телевизия.

"Използването на думата "ултиматум" в случая е неуместно, тъй като се опитах да дам срок на медиите да ми се извинят, след като прекрачиха закона и не отразиха позицията ми по скандала от петък. Освен това, във въпросния разговор с Виктор Николаев се опитах да направя нещо, което правят всички гости в телевизионните студиа - да изложа онова, което аз искам зрителите да чуят, не просто да отговарям на въпросите на водещите. Сега аз ще изправя медиите в съда, защото считам, че съм оклеветен", категоричен беше Валери Симеонов пред Bulgaria On Air. И добави, че е осъдил медии - не една, заради приписване на неща, които не е правил.

Какво има вътре?

Съседи и приятели, вчера проумях нещо, докато се разхождах из един магазин. Някога, преди много години един писател на име Алън Милн ре...

Според журналиста Асен Григоров няма начин правителството да се разграничи от прессъобщение, пуснато на сайта на Министерския съвет. А главният редактор на "7 дни спорт" Юлий Москов заяви, че по-големият проблем е какво решил да диктува на медиите Симеонов - да говорят за пенсиите, а не за "Хасковогейт".

Не мога да приема, че съм опитал да диктувам дневния ред на медиите, не се съгласи Симеонов, който добави, че ще съди Нова, bTV, БНТ и БНР в качеството си на вицепремиер. И добави, че не може по никакъв начин да се диктува дневен ред от управляващите на телевизиите, като не се съгласи, че с прессъобщението от Правителствена служба поставя под натиск държавните БНТ и БНР. Според лидера на НФСБ "гейтовете", които се разиграха по медиите, били "претоплена манджа", тъй като продължавали твърде дълго. "Опитах се да изложа това, което зрителите искат да чуят, а не само да отговарям на въпросите на водещия", поясни Симеонов държанието си от петък сутринта (6 октомври). Вицепремиерът каза, че успял единствено да изрече, че минималната пенсия станала 200 лева и нищо повече - разговорът пак тръгнал към "Хасковогейт". Това продължи 18 минути, след като продуцентката Валерия Чанкова ми каза, че "само ще минем през темата", добави Симеонов.

Валери Симеонов беше категоричен, че по никакъв начин не е заплашвал водещия на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев. Симеонов разясни, че използването от негова страна на словосъчетанието "Викторгейт" е продължение на аргументацията му, че по "Хасковогейт" всъщност нямало никакви аргументи за работата на роднините и приятелите на Делян Добрев в Хасковска община.

Оказа се, че по обяд на 6 октомври Симеонов се обадил на Виктор Николаев и го питал дали се е уплашил. А с Бойко Борисов вицепремиерът говорил веднъж за последните три дни.

Извинетемусебе!

Тази седмица ще я започна като особено морален. Няма как, позастудя, сняг даже заваля и е време за катарзис. А и да спазя традицията - ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БСП иска оставката на Росен Желязков

Войната в Близкия Изток помага на Путин, трябва военна помощ за Украйна: Говори министърът на отбраната

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com