X
 
 

Ще обърнат ли внимание службите на българския клон на сепаратистите от Донецк?

8114 7
photo of Ще обърнат ли внимание службите на българския клон на сепаратистите от Донецк?
Снимка: Gettyimages
Да активираме тези хора, които не са активирани – да гласуват, да влияят на събитията, сега няма как. Това заявява един от членовете на организацията "Оплот България" по време на второто ѝ събрание, от което има запис в YouTube.

На пръв поглед "Оплот България" изглежда като поредната неправителствена организация, създадена по интереси, но въпросът всъщност е какъв е интересът. Защото тя открито заявява – да се борим за нашите братя и сестри в Донбас, като беше уточнено, че става въпрос за "българите в Донбас". "Оплот България" де факто се явява клон на "Оплот Донбас" - паравоенното формирование, което прогласи сепаратиската Донецка република.

Първият председател на "Оплот" е Александър Захарченко. Той беше убит преди година в кафене в Донецк, на възпоменателна вечеря за известния руски певец Йосиф Кобзон.

Сегашното второ заседание на "Оплот България" избра и гласува нов управителен съвет. Изрично беше посочено, че в събранието участие вземат членове на "Оплот Донбас". Като гости пък са посочени представители на Българска работническа партия /комунисти/ и участващата в сегашното управление на партия "Атака".

Явно включил се от дистанция член говори как "събира дружината" и "ходи по фронта", може би визирайки войната в Украйна.

"Левски какво е правил – тичал във виелицата и бурите", казва един от участниците и се оплаква, че на второто събрание имало по-малко хора. "В университетите да се иде, да се разкаже на младите хора", добавя същият участник.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Октомври 4 Октомври преди 3 месеца Профил на трол?
  Първо не виждам нищо лошо в това да си Русофил в Днешният Свят. Второ аз наистина не разбирам понятието фил/фоб. Трето И не искам да ги И разбирам. И аз съм Приятел на РУСИЯ и искам и ТЯ да бъде Приятел на България. Но и какво и да искам или да не искам то Днешната Р.България , а така и Р.Македония , както и всички Балкански Държави с частично Гърция са Геостратегически продукти на РУСИЯ.
 • Октомври 4.1 Октомври преди 3 месеца Профил на трол?
  Е , разбира се без Косово и онези не искащи да се числят към Балканите Словения и Хърватия. Босна също така. Просто искам час по скоро РУСИЯ да ви отнеме В РУСИЯ е ключът дето ще стопи напрежението между двете НАЙ СЕСТРИНСКИ ДЪРЖАВИ БЪЛГАРИЯ И МАКЕДОНИЯ. В ес е НЕШО ПОДОБНО като по време на 2СВ. Компрадорските управления умело използват , че България е правата във вреда на Народа на Македония.
  : 12 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Поне протокол на събранието публикуват, а не като наш'те демократи. Да ти се** на публикацията, Ачев!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Сърцето на Другарят Октомври винаги е било , Е и ЩЕ бъде с НАРОДА НА Донбас и най сърдечно поздравява Оплот България. Аха неправителствени организации може ли или други НЕ ВРАЖДЕБНИ на НАРОДА/Член*5/ да правят ? Разбира се и не очаквам actualno com. в същият стил да пише за лгбт и Америка Срещу България нещо си. ВЕЧНА ПАМЕТ ЗА Командир Захариченко.
 • Революция и Народен Съд 1 Революция и Народен Съд преди 3 месеца Профил на трол?
  А къде са службите са когато един тарикат заяви "Аз разпределям порциите" , А ??? Когато един дриг тарикат каза" Мен няма кой да ме накаже "/.. Когато един дебел тарикат каза "Аз спрях 3 руски проекта .." Когато група предатели с власт кихнаха милиарди за несъществуващи краварски тенекии .,, чумата епидемия по животните ..., Къде са службите ??
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  За дебела тиква гилотината няма обхват ...
  : 3 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Tъпaнapинo, всички изброени от теб са тлуги на сатаната от кремъл.
  : 7 !