Смяна на караула: Дълголетие за Атанасова, подкова за Добрев

10680
Смяна на караула: Дълголетие за Атанасова, подкова за Добрев
Стефан Константинов и Трайчо Трайков въведоха своите заместници в министерските кабинети

Стефан Константинов и Трайчо Трайков въведоха своите заместници в министерските кабинети с пожелания за успех.

Здравният министър в оставка сподели, че е дал рецептата за министерско дълголетие на Десислава Атанасов.

След като репортерите с усмивка му казаха, че такава рецепта явно няма, Константинов отвърна: "Напротив има". Той обясни своята рецепта в три основни пункта. Първото е да не опитва големи реформи в здравеопазването. Второ, да не гледа в канчето на фармацевтичния бизнес, ако не пие от него и трето, на големите хора да казва "да", каза Константинов.

Той отрече съветите му да са прозвучали с горчивина и каза, че те са изцяло практични. "Както виждате усмихнат съм, няма грам горчивина. Може би звучат малко хумористично, но преди да се съди за тях, може би е добре пък да се размисли в дълбочина зад всяка една от тях какво се крие.

Десислава Атанасова каза с усмивка, че вероятно няма да послуша д-р Константинов, защото тя не може да говори за дълголетие в здравеопазването, тъй като остават 1 г. и 3 месеца до края на мандата. Тя отново обеща, че ще направи всички спешни мерки, които е набелязала. 

Здравният министър ще започне работа с промени за лекарствената политика, Спешната помощ и на следдипломното обучение и квалификация. Вероятно още на следващото заседание на Министерски съвет тя ще предложи да отпадне таванът за лечение в чужбина на деца. Атанасова си е поставила и дългосрочни цели, които обаче първо ще се обсъдят от съсловието, пациентите и парламентарните групи.

Атанасова не смята като недостатък, а като предимство това, че не идва от лекарските среди.

Константинов: Винаги ми казваха "Ти не си от ГЕРБ"

Ако има воля, трябва да се намалят цените на лекарствата. Ако това не стане обаче, трябва да се постави въпросът кой има изгода от висо...

Четвъртият здравен министър засега ще запази двамата заместници на здравеопазването. Ще помисли за промени и в своя екип и обеща, че когото и да привлече в него, ще има задължително приемственост. Стефан Константинов си тръгна от здравното министерство веднага след като предаде поста и каза, че за утре е планувал единствено да почива през целия ден. Ще смени и неудобния костюм, който му се налагало да носи, докато е на поста с дънки и обикновена риза.

Бившият вече енергиен министър Трайчо Трайков подари на своя наследник Делян Добрев подкова, която да му носи късмет и за да е подкован за всички многобройни теми, които изникват в МИЕТ.

"Понякога ще му е необходим и късмет", убеден е Трайков. "Делян Добрев си е у дома. Той само си сменя кабинета и от ул. "Триадица" преминава на ул."Славянска". Всичко, което има като капацитет, той го познава и всички ние му желаем да постигне целите, които е набелязъл за развитието на министерството и на секторите", заяви той минути преди да връчи подаръка си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество