Стартират подписка за изграждане на Дунав мост Силистра - Кълъраш

4308
Стартират подписка за изграждане на Дунав мост Силистра - Кълъраш
Снимка: БГНЕС

Стартът на подписка в подкрепа на реализацията на проекта “Дунав мост Силистра -Кълараш” бе даден в Силистра, по идея на неформалната група “Гражданска инициатива Дунав мост Силистра - Кълъраш”, обединяваща граждани и НПО.

Подписката има за цел да получи подкрепата на видни български общественици, културни дейци и утвърдени личности, за изгражданането на мост между България и Румъния над река Дунав, при Силистра, обяви Цветана Цанова, представител на Гражданската инициатива.

Строг контрол за преминаващите е въведен и на Дунав мост

"Контролът за преминаване е засилен на всички КПП в страната, като това включва и на Дунав мост. Всички преминаващи се проверяват в цен...

Известният географ и пътешественик - професор Румен Пенин, стана първия общественик положил подписа си в подкрепа на проекта. По думите му мостовете са съоръжения, които свързват и обединяват хората и са съществена част от развитието на регионите, допринасяйки във всички случаи за техния икономически просперитет.

Втори в подписката своя подпис положи кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов, предаде Дарик.

Професор Румен Пенин е доктор на Московския държавен университет “М. В. Ломоносов” и е дългогодишен преподавател в Геолого-географския факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Там е ръководител на катедра Ландшафтознание и опазване на природната среда. Автор е на стотици научни и популярни статии, на учебници и помагала за висшето, средното и основното образование. Той е човек посветил живота си на географията и пътешествията, като до момента е посетил 160 страни. Автор е на фотографската изложба "Географията като приключение, географията като пътешествие", представена в над 70 селища в страната, и която тези дни бе открита в Силистра. Професор Пенин изнесе снощи публична лекция пред учители, дейци на културата и изкуството, ученици и граждани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество