Студент от ВТУ грабна приза „Студент по право”

29064
Студент от ВТУ грабна приза „Студент по право”
Снимка: Getty Images / Guliver

Третокурсникът Благой Тумбаров стана „Студент по право”, съобщи Борба Бг.

Младежът получи приза на Асоциацията на българските административни съдии. Наградата за бъдещия юрист е грамота, статуетка на сова и парична премия в размер 1000 лв. Благой е получил отличието си на церемония по време на отчетното събрание на асоциацията преди няколко дни.

Велико Търново обучава реставратори, които да спасят старите му къщи

Старите къщи на Велико Търново ще бъдат спасени от разруха и съхранени за години напред, с помощта на нови специалисти по реставрация, ...

„Наградата се присъжда на студент, който е постигнал отличен успех по време на обучението си и е в неравностойно социално положение. Дава се на ротационен принцип на университетите, които обучават юристи. Великотърновският университет има носител на този приз в мое лице за втора година”, обяснява Благой. След това скромно признава, че преди асоциацията да избере него, университетът е номинирал два пъти по трима студенти. Те обаче не са успели да покрият критерия за съдиите, затова и имената им не са били одобрени.

Благой, родом от Сандански, е пълен отличник. Взимал е всичките си изпити до момента само с 6, 00. Правото е неговата детска мечта и той кандидатствал веднага след училище. Първата година не успял да намери място сред приетите и записал да учи история, за която му стигнал балът. „Толкова се ядосах на себе си, че се амбицирах и завърших първи курс само с шестици. Това ми даде възможност да се преместя и да запиша право. Аз не съм най-умният студент в курса, но съм упорит, перфекционист съм и съм много самокритичен”, описва себе си Благой.

Благодарение на наградата той ще започне да влиза в съда, където негов ментор ще стане съдия от Административния съд във Велико Търново. Там Благой ще трупа практически опит. Още повече че мечтата на бъдещия юрист е да бъде съдия.

 

Велико Търново с едни гърди напред в надпреварата за Европейска столица на културата

Старата столица е единственият от четирите класирани за финала градове за Европейска столица на културата, който получава признанието ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com