Свалят цените на нощувките в зимните курорти след 8 март

12875
Свалят цените на нощувките в зимните курорти след 8 март

Хотелиери ще свалят цените на нощувките в зимните курорти след 8 март. Така бялата ваканция на скиори и сноубордисти ще излезе до 40% по-евтина, пише "Стандарт".

„Надяваме се, че с намалението на цените през март ще привлечем още туристи. Тогава идват най-ревностните любители на ските, които искат да покарат за последно за този зимен сезон", казват собственици на хотели в Банско.

Грозната истина за цените в България: ЧАСТ 2

Снимка на Ивелина Йовчева - българка от Франция, обиколи Фейсбук с поредната огромна разлика в цените на стоките по света и у нас. Този...

Близо 10 хиляди са туристите в курорта този уикенд. От тях над 3 хиляди са млади гърци, които пристигнаха с десетки автобуси и леки коли на ваканция в града под Тодорка за Свети Валентин.

В активния зимен сезон няма как цените на нощувките да паднат драстично, но някои по-малки хотели свалиха тази услуга с 10-15%, тъй като са празни, заяви хотелиерът Яна Рахова.

Четиризвездните комплекси са пълни, но това не важи за останалите. До 10 март не се предвиждат други намаления, чак след тази дата ще паднат цените на нощувките с 30-40%. По традиция хотелите поевтиняват драстично през женския месец, за да хванат за последно любителите на ските, които ще са в зимния курорт. Това е начин да удължат сезона и да си гарантират гости. Двойната стая в момента в тризвездните хотели е средно 80 лева. Малките семейни хотели предлагат нощувка със закуска от 25-30 лв. на човек. В частните квартири същата услуга е между 20 и 25 лв., в зависимост от удобствата и екстрите.

Хотелите в Пампорово се надпреварват с примамливи предложения, бонуси и драстични отстъпки в пакетите. Някои от тях обявиха намаление още от последната десетдневка на януари, но повечето привличат туристите с традиционните намаления, които започват ежегодно от средата на февруари. Някои от хотелите са решили да предложат специални оферти с по-ниски цени за четирите почивни дни покрай 3 март.

Грозната истина за цените в България

Държавата на парадоксите. Така ни наричат на много места по света. Взимаме най-малките заплати, а плащаме едни от най-високите цени за ...

Други свалят цените до края на идния месец и обявяват примамливи бонуси към пакетите, които започват от 25 лв. на ден за човек и достигат до 107 лева. Целодневната карта за лифт вече трета година е на цена от 53 лв. дневно за възрастен и 24 лв. за дете до 12 години. Вече няколко години хит на пазара са олинклузив пакетите с включени лифткарта, пълен пансион и нощувка.

 

 

 

Либия е заплашена от фалит

Съществува опасност Либия да фалира, ако добивът й на петрол и цените на международните пазари продължат да падат. За това предупредиха...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com