Теглим ли повече бързи кредити?

1479
Теглим ли повече бързи кредити?
Снимка: envato.com

Съществува пряка връзка между увеличаването на цените и количеството кредити, които се теглят от банките и кредитните институции. Разбира се, тази връзка е правопропорционална. Няма как едно домакинство в страна с повишена инфлация да не усети разлика в сумата, която отделя за хранителни стоки и разходи например. Когато това се случи и хората не разполагат със заделени настрани пари, те търсят услугите на бързи кредити, като тези предлагани от Vivus. Тази тенденция не се отнася само за малките градове в страната, ами и за големите и дори и за столицата. Ще разгледаме въпроса в детайли и ще ви разкрием изключително интересни факти за потреблението в България. На база на това ще знаете какво да очаквате през идните летни месеци и как да си разпределите приходите и разходите в домакинството.

Поскъпнали ли са разходите ни?

На пръв поглед всеки се води от идеята, че разходите са нараснали. Почти не минава ден без в медийното пространство да излезе информация за повишени цени на стока или услуга, която да е от съществено значение за всяко домакинство. Разбира се, не на всичко се обръща специално внимание, но е факт, че потребителската кошница днес включва по-малко стоки за дадена сума, отколкото преди 2 години.

Ако обърнем погледи към основните причини за търсене на кредит, те винаги са едни и същи. Най-често в полето за причина се отбелязва ремонт на автомобил, покупка на някаква стока или имот или покриване на спешен, непредвиден разход. Според специалистите в страната всички тези неща са се увеличили с поне 20%. Това е огромен процент, който предполага и нарастването на кандидатстването за по-голям размер бърз кредит. Фактите сочат, че тенденцията е точно такава. Не само размерът на кредитите е нараснал, но и тяхната бройка. Добрата новина е, че са нараснали и покриваните редовно заеми. Това е ясен символ за платежоспособност, който не трябва да бъде подценяван.

Напълно вярно е, че повишените разходи могат да бъдат покрити и от пари, заделени настрани в спестовна сметка. Истината е обаче, че много хора вече са похарчили парите си от депозити, ако са разполагали с такива. Последните няколко години предоставиха достатъчно основания спестяванията да бъдат изхарчени, следователно няма защо да се изненадваме на тяхната липса към днешна дата.

Естествено последствие ли е да теглим повече кредити?

Когато икономическата обстановка в страната предразположи към влошаване на финансовата стабилност на семействата, много малко инструменти могат да възвърнат баланса. От една страна, държавата трябва да се задейства и да подсигури социално слабите, от друга обаче, за да се намали инфлацията, по един или по друг начин потреблението е необходимо също да бъде намалено. След това цените тръгват да спадат по естествен начин. В случай обаче че хората разполагат с неограничено количество пари, това няма как да се случи.

Въпреки това всеки човек иска да може да покрие задълженията си, да си плати сметките и да му останат някакви пари за харчене. Макар и по-малко като количество, това трябва да е задължителният минимум. Много често хората, попадащи на страниците на кредитните компании и кандидатстващи за онлайн кредит веднага или пък на живо в офис, са паднали под този минимум. Тази форма на безизходица може да бъде решена само с наличието на добри условия по кредитите.

По този начин човекът си осигурява сумата, която му трябва, и след определен период от време я връща на кредитната фирма без затруднения. Ако трябва да обобщим ситуацията, благодарение на бързите кредити и тяхната функция „и вълкът е сит, и агнето е цяло“, особено когато става въпрос за разходи, които са моментни. Малките суми заем не изискват твърде дълъг период на изплащане и обикновено се връщат между месец и 5 месеца, което е съвсем кратък срок, но и изключително лесен за спазване.

Можем да обобщим, че съществува увеличение на количеството бързи кредити, което е в рамките на нормалното. Естествената реакция на домакинствата е да потърсят допълнителни средства или под формата на кредит или да си ги набавят от съществуващ техен депозит.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 28 април (неделя)

Най-важното за деня, 27 април

България: Още са с млечните зъби, но вече са се напивали

Каракачанов: Държавата трябва да се погрижи за земеделските стопани и да изгради ефективна защита от градушките

Коментар №3 на седмицата: А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Коментар №2 на седмицата: След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Коментар №1 на седмицата: Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

Атлантическият съвет на България разкритикува освобождаването на Вяра Тодева

Военните ни обезвредиха боеприпас, открит в София

Кой има имен ден днес, 27 април, 2024 г. Честито!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com