Топ готвачи се събират по повод Националната кулинарна купа на България

27314
Топ готвачи се събират по повод Националната кулинарна купа на България

Иван Манчев, Андре Токев, Иван Звездев, Ути Бъчваров, Таньо Шишков и Андрей Стоилов са част от водещите имена, които ще вземат участие в юбилейното 10-то издание на Национална кулинарна купа на България, което ще се проведе на 21 и 22 април тази година в Пловдив.

През годините събитието се утвърди като най-голямото и престижно кулинарно състезание и форум за среща на професионалисти в сферата на ресторантьорството и хотелиерството в България. Организационните патньори са Българската асоциация на професионалните готвачи, Министерство на образованието и науката и Съвет по туризъм - Пловдив, подкрепени от много спомоществователи, сред които Метро кеш ен кери, Уникредит Булбанк, Ава -М, Делита Трейд, Ейч Ар Си Кулинари Академи и още фирми и организации от хранителната индустрия и кулинарното обучение.

Целта на състезанието е да популяризира кулинарното изкуство, като същевременно стимулира развитието и усъвършенстването на професионалистите у нас. С всяка изминала година броят на желаещите да се състезават в различните категории се увеличава. На най-голям интерес се радват „Готвач на годината“ и „Кулинарен отбор на годината“, като популярност набират също и „Сладкар на годината“, както и по-новите категории „Пицар на годината“ и категория „Паста“.

Това са най-богатите готвачи в света (СНИМКИ)

Най-известните и богати готвачи в света са марки сами по себе си. Повечето от тях имат собствени предавания по телевизията, издали са п...

Журито в различните категории се състои от професионални готвачи и сладкари - членове на Българската асоциация на професионалните готвачи, Евро-Ток България и Български сладкарски клуб (Асоциацията на професионалните сладкари в България), както и готвачи и преподаватели по кулинарни изкуства от Белгия, Канада и Италия.

И тази година по време на състезанието за професионалисти ще се състои и Панорама на професионалното образование, организирана от Министерство на образованието и науката в сътрудничество с Асоциацията на професионалните училища по хотелиерство и ресторантьорство – национален кръг на състезанията за „Най-добър млад готвач на годината“, „Най-добър млад хлебар-сладкар на годината”, „Най-добър млад сервитьор“ и „Най-добър млад барман “. Във всяко от тези състезания сили ще премерят победителите от регионалните кръгове, проведени в София, Варна и Велико Търново в края на март.

Освен звездните готвачи, участие ще вземат над 120 участници от цялата страна, компетентно жури и организатори сред които се открояват главни готвачи на водещи ресторанти и хотели, както и медалисти от световни състезания: Димитър Димитров, Милен Панев, Владимир Тодоров , Петър Николов, Димитър Дамянов, Живко Димитров, Веселин Шарков, Ани Боанд и Алекс Иванчев, носител на последния Кулинарен Олимпийски медал за България от есента на 2016г в гр. Ерфурт, Германия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com