Уорлик: Хора от енергетиката не искат промени заради лични интереси

6508
Уорлик: Хора от енергетиката не искат промени заради лични интереси
Българите трябва да се замислят сериозно кое наистина е от техен интерес, настоя посланикът на САЩ

Премиерът и правителството са ангажирани да осигурят енергийна диверсификация и това е добре за българските граждани.

Това заяви посланикът на САЩ Джеймс Уорлик пред Илиана Беновска в ефира на „Радио К2".

Сидеров поиска оставката на Трайков

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска оставката на министър Трайчо Трайков. "Трайков категорично трябва да подаде оставка заради нач...

Уорлик заяви още, че разбира, че в България има хора, които се грижат за опазването на околната среда, „но редом с тях има и такива, които не искат промени в енергетиката, защото печелят доста пари от сегашното статукво и прокарват свои собствени и политически интереси. Българите трябва да се замислят сериозно кое наистина е от техен интерес."

На въпрос на Беновска :"Имаше ли натиск върху България от САЩ срещу руските интереси и ядреното лоби в България? И - след забраната на шистовия газ, САЩ загубихте ли в тази битка?" посланикът на САЩ Уорлик отговори:"Нека съм ясен - не става дума за Русия, а за България и тя сама да реши как да разработва своите природни ресурси."

Посланикът се присъедини към министъра на енергетиката Трайков, че е имало информационен вакум за ползите от добив на шистов газ и „трябва да бъдат чути всички гледни точки и аргументи. България трябва да реши иска ли „Шеврон" и ако отговорът е „не", „ Шеврон" има възможност за бизнес на много места."

Беновска попита Уорлик : „Вярно ли е, че „Шеврон" са извършвали реални проучвания за шистов газ без разрешение?", посланикът категорично отговори: "Фактите са, че „Шеврон" иска да проучи има ли наличие на шистов газ в България и ако „да", какво е качеството . „Шеврон" не са предприели нищо и няма да предприемат нищо до 2015 г., най-рано, ако им бъде позволено" - декларира посланикът на САЩ пред Илиана Беновска, „Радио К2".

Шистовият газ като шило в торба за депутатите

Шило в торба не стои е казал народът. В нещо такова се превръща и проблемът с шистовия газ за депутатите. Народните ни избраници се и...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com