Усложнява се ситуацията във Видинско

11975
Усложнява се ситуацията във Видинско

Повече от 20 000 домакинства във Видинско вече второ денонощие са без ток. Заради заледяването са скъсани далекопроводи и авариите все още не са отстранени.

Две жени заловиха телефонен измамник

Две жени - служителка на местното читалище и кметицата на селото успяха да хванат ало-измамник с голи ръце в село Шишенци.  Смелит...

 

"Положението е по-сериозно от вчера. Има още счупени стълбове. Затруднено е възстановяването от лошите пътища и от това, че навсякъде има много лед и продължават да се заледяват наши проводници. Сега предвиждаме да поискаме 48 часа ограничителен режим от Министерството на енергетиката за ограничаване на доставката на електроенергия, за да можем в този срок да възстановим навсякъде авариите", каза Борислава Луканова от ЧЕЗ, цитирана от БНР.

Поради поледицата и затрудненото транспортиране на учениците 3-ти декември е неучебен за трите училища на територията на община Белоградчик. Следи се обстановката и в други общини във Видинска област, каза началникът на Регионалния инспекторат по образованието Марийка Василева.

"В момента следим ситуацията с община Чупрене и може би в по-късната част на деня ще имаме информация. От сутринта оттам имаме вече сигнали, очакваме писмените доклади на директори на училища. В Дреновец също следим. В община Димово в момента няма ток в училището в Арчар, но там очакваме скоро да бъде възстановено", допълни тя. 

Депутат: Управляващите дискриминират Видин

Управляващите дискриминират област Видин чрез определени политики. Това съобщи на пресконференция днес народният представител от "БСП -...

От днес са възстановени учебните занятия в село Раброво, община Бойница. Вчерашният ден там беше неучебен поради образувалата се поледица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com