Валидираха пощенска марка с лика на Самуил

51950
Валидираха пощенска марка с лика на Самуил
Снимка: БГНЕС

Изобразяването на Цар Самуил в стила на средновековната икона изразява съвременното отношение към неговото дело, заяви по време на церемонията заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов, съобщиха от МТИТС.

Българският цар Самуил е изобразен редом до християнските закрилници на храбростта – Исус Христос, Архангел Михаил и Свети Георги Победоносец на пощенска марка, която бе валидирана днес.

Борисов припомни, че през 1997 година е валидирано пощенско-филателно издание, посветено на 1000 години от възцаряването на цар Самуил. "Темата за българските царе от Средновековието е една от най-разпространените в маркоиздаването. Може би, защото филателията, като популярно изкуство и средство за общуване, е най-подходящият начин да бъде почетена личност, която има съществен принос в историята на българския народ", каза още Валери Борисов. Тиражът на пощенската марка е 11 000 бр. Художник на проектите е Тетяна Узунова.

Печатът за пускане в употреба бе поставен от Борисов и председателят на Българската академия на науките акад. Стефан Воденичаров. Пощенско-филателно издание е посветено на личността на един от най-достойните български държавници и на 1000 години от Беласишката битка, известна като битката при Самуиловата крепост.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com