Варна е лидер в областта на доброволчеството у нас

10205
Варна е лидер в областта на доброволчеството у нас

Варна е водеща в България в създаването на условия за рaзвитие на доброволчеството, съобщи Община Варна.

Това стана ясно по време на кръгла маса "Младежко доброволчество в спорта", която се проведе днес в София. Организатор на събитието е Асоциацията за развитие на българския спорт.

Варна организира национален конкурс

Национален конкурс за разказ събира мечтите на младите хора във Варна, съобщиха от общината. Национален конкурс за разказ на младежка ...

В нея се включиха представители на министерството на младежта и спорта, Националната спортна академия, Националния център ”Европейски младежки програми и инициативи”, неправителствени организации.

Споделен беше положителния опит в работа на община Варна с младежкия сектор в областта на доброволчеството като модел за активно европейско гражданство и младежко участие. Като пример бе посочен най-големият младежки фестивал във Варна - „Фън сити“, който се реализира с помощта на над 50 доброволци - част от Общинска младежка доброволческа служба.

Работата с младите хора е приоритет за кмета Иван Портних.  Доказателство за специалното внимание, което местната власт отделя на работата с тях, са предвидените средства в бюджета за тази година - 400 000 лева за младежки дейности и близо 1 милион лева за спорт.

Международен проект „Младежки столици в действие” на стойност 192 528 евро пък Варна ще реализира съвместно с още пет европейски града. Активно върви и подготовката по кандидатстване за младежка столица на Европа през 2017 г.

Ученици от Варна събират пари за гвардейска охрана на паметника на Апостола

Ученици от Варна събират пари за гвардейска охрана на паметника на Апостола, съобщи Община Варна. Ученици от варненското ОУ „Св....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com