Вятърът в страната ще е слаб, от изток

11485
Вятърът в страната ще е слаб, от изток
Снимка: БГНЕС

Времето остава без съществени промени. В предобедните часове в Северна България и Горнотракийската низина ще бъде облачно, на места и мъгливо, а над югозападната част от страната и високите части на планините през нощта ще е ясно, а утре предимно слънчево. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Орлин Лазаров, дежурен синоптик.

Мъглите из Дунавската равнина ще са доста трайни. По-късно през деня ниската облачност над Тракия ще се разкъса и намалее. Разкъсвания на облачността ще има и към Предбалкана и Лудогорието. А към края на деня над южните райони от страната ще се появи разкъсана средна и висока облачност. Вятърът в страната ще е слаб, от изток. Минималните температури сутринта ще са между -6° и -1°, в София около -3°, по Южното Черноморие до 2°-3°. Максималните температури ще са между 0° и 5°, в крайните югозападни райони и по Южното Черноморие до 6°-9°, в София 4°, а в местата с най-трайни мъгли около -1°.

Студено време, почти без валежи

През следващото денонощие времето над страната ще остане предимно облачно с по-значителни временни намаления на облачността над Югозап...

По Черноморието ще е предимно облачно. Ще духа слаб източен вятър. Дневни температури от 2-3° по северното, до 5-6° по южното крайбрежие. Вълнението ще е слабо 2-3 бала. Температурата на водата е 3-5°.

Над високите части от планините ще е слънчево. Вятърът ще е умерен, предимно от юг. Към края на деня над Рило-Родопската област ще се появи разкъсана средна и висока облачност. На 1200 м.н.в дневна температура около 3-4°, на 2000 м около -4°.
В четвъртък над Източна България ще има повече слънчеви часове, а над Западна облачността ще се увеличи и ще бъде предимно значителна. Привечер и през нощта срещу петък не е изключено в югозападните райони да превали слаб дъжд. В петък облачността ще намалее, слабо ще се затопли. В Дунавската равнина и източните райони ще остане мъгливо или с ниска слоеста облачност, там и температурите ще останат по-ниски. В събота ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, затоплянето ще продължи. Облачността ще се увеличи, на отделни места, главно в Южна България ще превали дъжд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com