ВМА: Пострадалите полицаи са в стабилно състояние

16653
ВМА: Пострадалите полицаи са в стабилно състояние
Снимка: БГНЕС

Тримата пострадали служители на МВР, които бяха настанени във ВМА след вчерашния инцидент в Лясковец, към момента са в стабилно състояние без усложнения вследствие на огнестрелните наранявания.

Според полк. доц. Николай Младенов – зам.-началник на Клиниката по анестезиология и реанимация към ВМА, засега липсват данни за развитието на компартиментен синдром (лошо хранене на мускулните групи, повишено налягане и бъбречна недостатъчност), което е знак за по-добра перспектива при възстановяване на горните крайници и при тримата, предаде БГНЕС.

За състоянието на пострадалите в реанимацията на ВМА се грижат високоспециализирани военни хирурзи, травматолози и реаниматори с богат опит в лечението на огнестрелни и взривни травми от участието им в задгранични мисии в Ирак, Косово, Босна и Херцеговина, Афганистан и Мали.

Днес на тримата ранени ще бъдат извършени поредните операции с цел предотвратяване на инфекциозни процеси. По преценка на лекарите ще бъде приложена хипербарна кислородна терапия в барокамерите на ВМА. По време на хипербарните сеанси се повишава концентрацията на кислород в организма, стимулира се активността на имунната система и лечението на труднозарастващи рани, предизвиква се силно антимикробно действие и се ускорява цялостно оздравителния процес на пациента.

БГНЕС припомня, че полицаят Емил Шарков бе убит вчера в Лясковец при неутрализирането на 53-годишния Петко Савов, който откри огън при опита да бъде задържан. Други трима полицаи бяха ранени. Савов се барикадира в дома си и обсипа спецполицаите с куршуми. При акцията стрелецът също бе ранен. Днес полицията задържа майката на Савов.

Задържаха майката на стрелеца от Лясковец

За 24 часа полицията задържа майката на стрелеца от Лясковец Петко Савов Петков, убил преди ден един служител на реда и ранил тежко д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com