Втора софтуерна фирма отваря офис в Бургас

17571
Втора софтуерна фирма отваря офис в Бургас
Снимка: Thinkstock

Втора ИТ фирма открива  свой офис в Бургас, съобщи Агенция Фокус.

"Втора водеща в страната софтуерна фирма открива офис в Бургас само за последните 3 месеца. Това е признание за нашия град, шанс за младите и образовани бургазлии, и в същото време, подкрепа на усилията, които Общината полага за превръщането му в ИТ център“. Това заяви кметът Димитър Николов на среща с ръководителя на бургаския офис на българската софтуерна компания „ТехноЛогика“ ЕАД – Георги Георгиев.

150 работни места се разкриват в Бургас

150 нови работни места ще бъдат разкрити в Бургас, съобщи Агенция Фокус. Свободните позиции са обявени от "Лукойл Нефтохим" в дирекция...

Софтуерната компания има опит в изграждането на цялостни информационни системи: електронни регистри, оперативни транзакционни системи, е-услуги, хранилища за данни и бизнес анализи, ГИС и др. 
Важни фактори, които фокусират вниманието върху града, са наличието на учебни заведения с потенциал в технологиите, устойчивото развитие на Бургас в ИТ-сферата и успешно реализираните и предстоящи проекти в публичната, културната, социалната и икономическа сфера. 

Екипът на местния офис към момента е съставен единствено от бургазлии. Специалистите са се върнали от чужбина и от София  за да работят и развиват в родния си град. Повечето от тях са завършили бургаската математическа гимназия. 

„С това решение „ТехноЛогика” дава възможност на опитните и талантливи ИТ специалисти в града да получат професионална реализация в родното си място, като работят по мащабни информационни системи, както с местно, така и с национално и международно значение“, сподели по време на срещата ръководителят на бургаския клон Георги Георгиев. Той също е бургазлия и възпитаник на Природо-математическата гимназия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com