Вучков: Повече от 800 населени места са без електричество

11531
Вучков: Повече от 800 населени места са без електричество
Снимка: БГНЕС

Обстановката с оглед обилния снеговалеж през последните 2 дни е много усложнена, най-вече в областите Смолян и Кърджали. Това каза министърът на вътрешните работи в оставка Веселин Вучков. 

„Основният проблем на територията на цялата страна е липсата на ток. В цялата страна повече от 800 населени места са без електричество, което прави десетки хиляди абонати на електроразпределителните дружества", заяви Вучков. 

Кунева: Вучков беше последователен в действията си

Веселин Вучков се оказа последователен. Той заяви, че ще предложи смяна на главния секретар и вървеше в тази посока. Когато не получи п...

„В Кърджали специално в последните часове бяха изпратени допълнителни сили от министерството, както и роторни снегорини. Най-важно, което трябва да установят служителите от областните дирекции е дали има бедстващи хора в хижите, тъй като в много места и клетките на мобилните оператори излизат от строя. Вътрешното министерство е в пълна координация с всички останали министерства", заяви министърът на вътрешните работи. 

„Основните приоритети пред МВР и останалите институции са първо, реакция при бедстващи хора, медицинско подсигуряване, храна и подслон. Хората трябва да се подчиняват на държавните органи. Второ, възстановяването на електричеството. Няма да стане бързо. Ще отнеме дни и зависи от валежите. Третият приоритет е почистване на пътищата", каза още Вучков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com