X
 
 

Започна умъртвяването на прасета в свинекомплекса в Брестак

352 0
Започна умъртвяването на прасета в свинекомплекса в Брестак
Снимка: iStock/Guliver
Започва умъртвяването на животни от свинекомплекса в Брестак, където бе открита Африканска чума по свинете, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Фермата е свързана с другия комплекс, в който бе открита зараза - село Никола Козлево. Все още не е ясно откъде е тръгнала заразата и къде е било първичното огнище. По време на заседанието на областната епизоотична комисия във Варна стана ясно, че се е наложило да бъде определена нова площадка за загробване. В първоначално избраното място имало скали, които няма как да бъдат взривени заради намиращ се наблизо газопровод. Областния управител Стоян Пасев поясни, че новата площадка е съгласувана с всички институции и също е съвсем близо до свинекомплекса.

Откриха африканска чума във ферма с 40 000 свине

Четири нови огнища на Африканска чума по свинете (АЧС) констатира Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Положителните р...

Георги Чобанов от Министерството на земеделието и храните съобщи, че евтаназията на животните започва от днес и се очаква да продължи 10-тина дни.

Бе взето и решение кметовете на общините от Варненско да представят списък с наличните животни в стопанства до края на януари.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари

Овен Овните трябва да спрат да мечтаят за невъзможното, за принца на бял кон и за романтиката от филмите. Опитайте се да бъдете по-здраво стъпили...