Земеделци плашат да палят бали с тютюн пред парламента

17132
Земеделци плашат да палят бали с тютюн пред парламента
Снимка: БГНЕС

Земеделци от Хасково заплашиха да превземат Народното събрание в столицата и да палят бали с тютюн пред входа му. Производителите от областта поставиха ултиматум на управляващите от днес в следващите 72 часа да вземат окончателни решения по проблемите им. В противен случай около 300 земеделци потеглят към жълтите павета, за да протестират.

"Ако до 72 часа не се вземат окончателни решения на проблемите ни, ние, над 300 земеделски производители от област Хасково ще блокираме Народното събрание и ще запалим неизкупената продукция пред входа на депутатите". Така се заканиха от клона на Националната асоциация на тютюнопроизводителите.

Законът за тютюна ще бъде променен

Подготвят се редица изменения в Закона за тютюна и тютюневите изделия. Това съобщи министъра на земеделието и храните Димитър Греков, ц...

По данни на сдружението, само в Свиленградско неизкупен стои над 120 тона тютюн. "Вече 5 месеца сме принудени да продаваме на цени под себестойност. Настояваме държавата да се намеси и да спре ограбването ни", казват още производителите.

Те стартират и подписка с искане за отнемане на лицензиите на две от компаниите, които не били коректни. Спрямо тях щели да бъдат внесени и колективни съдебни искове. "Ще закарам балите в столицата и ще се запаля заедно с тях", заяви производителят от свиленградското село Мусрак Живко Желев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com