Американски рейнджъри превозват картечница в столичния 76, показва видео

9966
Американски рейнджъри превозват картечница в столичния 76, показва видео

Американски рейнджъри превозват картечница в столичния автобус 76. Това се твърди във видео, което е публикувано в мрежата за споделяне на клипове YouTube.

Кадрите показват вътрешността на новите автобусни линии в столичния градски транспорт и двама души, облечени във военни униформи. В краката им се вижда поставка за оръжие.

В Сирия има най-малко 200 руски военни, смятат САЩ

САЩ смятат, че около 200 руски военнослужещи са разположени на летище близо до сирийския град Латакия, една от крепостите на президента...

Видеото е публикувано на 14 септември тази година от профила с името Тома Неверни. Други видеа от потребителя са "Неделник" с Волен Сидеров 13.09.2015г", "Премълчани истини" с доцент Минчо Христов 12.09.2015г.", "Президента Путин, дава съвети на малък джудист" и други.

Под видеото с американските рейджъри пише: „Изумителни кадри, от които става ясно, че в градския транспорт на София се превозва открито лека картечница. Двама щатски военни са влезли в автобус 76, пътуващ от Плиска към центъра, и най-невъзмутимо са поставили на пода картечница върху поставка".

В коментарната секция под клипа в YouTube обаче се казва, че това не са униформи на американски рейджъри.

"Тези униформи на американски ли ти приличат ? Сега ще ти издам една тайна, и се надявам да не пишеш малоумни коментари под клипове. Тази картечница е пластмасова за еърсофт, приятелю.", пише потребителят Стоян Минчев. В задочен спор с Тома Неверни той добавя: "Единия е даже с български кубинки, мой човек".

Военните на границата с Македония намаляха до 16 души

Ако има необходимост ще изпратя толкова военнослужещи, колкото е необходимо, за колкото е необходимо време, имам готовност за това. Тов...

Във връзка с появилите се кадри на военнослужещи, превозващи оръжие в градския транспорт на София, Министерството на отбраната направи проверка с всички присъстващи български и международни сили в страната. Тя показа, че показаните в клипа хора не са свързани с нито една от тях. Проверката установи, че показаните военни униформи не са истински и не се използват в този вид от никоя от военните сили, разположени в България в момента, пише във Facebook страницата си Bulgarian Armed Forces.

Оръжието от кадрите също не отговаря на описанието, дадено от подалия сигнала читател и вероятно е бутафорно, казват още от там.

"Всички български и чуждестранни военнослужещи, които се намират в България, спазват стриктни правила, които изключват пренасянето на оръжие в публичен транспорт", пише още в съобщението, публикувано още снощи (14 септември).

Военните опитват да покрият изхарчени хиляди левове по скандална поръчка

Парашутният скандал, който разтърси Министерството на отбраната (МО) в началото на годината и чието развитие Actualno.com следи, отива ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София