Фандъкова: Общинските болници трябва да са в мрежа и да всяка да предлага това, в което е силна

1606
Фандъкова: Общинските болници трябва да са в мрежа и да всяка да предлага това, в което е силна
Снимка: БГНЕС

Общинските болници трябва да са в мрежа и да всяка да предлага това, в което е силна. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, на посещение в болница „Шейново”, която присъства на представянето на ново медицинско оборудване във Втора Специализирана акушеро-гинекологична болница „Шейново”, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

"Разпределихме близо 8 млн. лв. за различните болници", каза Фандъкова и добави, че с близо половин милион лева е дофинансирана дейността на болница „Шейново”.

Фандъкова спря голяма обществена поръчка заради хората с увреждания

Заразена от примера на Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова спря голяма обществена поръчка. Столична община реши да прекрати обявения кон...

„Това са средства, които покриват различни ангажименти, които болницата поема извън ангажиментите по здравна каса. Това е една голяма помощ за общинските болници”, добави тя. По думите ѝ през миналата година в общински болници са се родили над 5 хиляди бебета. Болница „Шейново” е една от двете специализирани общински АГ болници заедно с I АГ „Света София”.

Фандъкова добави, че по инициатива на д-р Румен Велев, заместник директор на болница „Шейново”, предстои на следващата сесия на общинския съвет да се разгледа докладът за създаването на ДКЦ в болница „Шейново”.

„Общинските болници трябва да предоставят цялата гама от медицински услуги, но да се предлагат от тази болница, в която има специалисти, има оборудване или сме планирали инвестиции в ново оборудване. Не всяка болница да предлага всичко, но некачествено, а да са в мрежа и да всяка да предлага това, в което е силна”, добави столичният кмет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София