Костинброд получи финансиране за две детски градини

2358
Костинброд получи финансиране за две детски градини
Снимка: Костинброд

Община Костинброд получи финансиране от Министерски съвет за изграждането на две детски градини в град Костинброд и село Петърч.

Днес с решение на министерски съвет правителството отпусна 1 656 831 млн. лева на община Костинброд по Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020-2022 година, одобрена с Решение № 543 от 03.08.2020 година на Министерски съвет.

Изграждат нова детска градина в Костинброд (СНИМКИ)

Договор между община Костинброд и изпълнителите на новата детска градина в центъра на града бе подписан днес. Официално, в присъствието...

По -малко от месец след подписване на договорите с изпълнителите на община Костинброд са отпуснати средства за два обекта:

  1. За проектиране, строителство и авторски надзор  на обект „Изграждане на двуетажна детска градина за шест групи в УПИ I-2757, кв.100 по плана на гр.Костинброд“ – 1 381 011 лева. Детската градина ще се намира в центъра на град Костинброд в сграда предназначена още от 90-те години за тази цел, но така и не е осъществена , като реализиран обект.

Предвижда се изграждането на двуетажна сграда за шест групи , две от които яслени. Проекта включва още изграждането на две пристройки и двор с детски площадки.

  1. За проектиране, строителство и авторски надзор на обект „Пристрояване и реконструкция на детска градина „Виолина“ в УПИ I- „За детска градина“, кв. 42А, с. Петърч“ – 275 820 лева.

Предвижда се изграждането на допълнително застрояване с цел обособяване на ново помещение за яслена група и топла връзка между двете сгради. 

Отпуснатите средства са за авансови плащания по сключени договори с изпълнител за двата обекта. Дейностите по договорите включват изработване на инвестиционен проект, осъществяване на авторски надзор и строително монтажни работи.

Красимир Вълчев откри STEM център за природни науки, изследвания и иновации в Костинброд

На 1 март министърът на образованието и науката посети СУ “Д-р Петър Берон”, за да открие заедно с кмета на община Костинбр...

Община Костинброд е одобрена за цялостно финансиране на двата проекта, като общата стойност за детската градина в гр. Костинброд е 2 999 990 лева, а за детската градина в с. Петърч е 600 000 лева.

Община Костинброд изказва своята благодарност на правителството на Република България, в частност на Министерство на образованието и науката за реализирането на добра образователна програма и инфраструктура към нея в малките населени места.

Община Костинброд ще реализира проекти така нужни за младите семейства. Само за 2020 година по данни на ГРАО на територията на община Костинброд са родени 143 деца, а общият брой на записаните в детските градини е 610 деца. Капацитетът в досега съществуващите градини е изчерпан и надхвърлен. През 2023-2024 години предстои задължителен прием на 4 годишните деца. С днешните решения на правителството се осигурява бъдеще на нашите децата.

Общинска администрация, заедно с децата на Костинброд, с еко инициатива

  Засаждането на дървета е един от най-лесните начини да подобрим света, в който живеем. Дърветата създават въздуха, който д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Васил Терзиев: Призовавам всички да събират разделно

Борис Бонев: Заварваме една община, която 20 години е управлявана като бащиния от ГЕРБ

Столична община търси кой да изгаря отпадъците ѝ на половин цена

Започва строителството на нов паркинг на летище София

Борис Бонев: Гаражи под НДК с 400 паркоместа стоят неизползваеми

Демонтажът продължава: Премахват опасни плочи от МОЧА

Заради липса на канализация в столичен квартал: Протест предизвика задръстване

ГЕРБ-София искат повече полиция около храм "Света Неделя"

Община Самоков предвижда мащабна програма за ремонт на ВиК и пътна инфраструктура

Има пари за стадион "Раковски" в София, какво е свършено?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София