X
 
 

Почват проверки за замърсяващи въздуха коли в София

638 0
Почват проверки за замърсяващи въздуха коли в София
Снимка: БГНЕС
Дори спиране от движение на кола – това грози нарушители, които карат замърсяващи автомобили в София, но лъжат за това. Спирането обаче ще е само докато не бъдат отстранени техническите неизправности, заради които има прекомерно замърсяване.

От днес, 12 февруари, започват проверки с 5 газанализатора в столицата. Идеята е на прицел да бъдат по-стари коли – да се хващат такива, както и коли на дизел. Как обаче ще се уточнява дали спреният автомобил отговаря на екостандарта си – ще се прави сравнение какво пише в талона на колата и съответно какви норми показва газанализатора.

Проверки от сряда на автомобили и домове заради мръсния въздух в София

Пътната полиция и Столичния инспекторат заповат от сряда проверки на движещите се в София автомобили заради замърсяването на въздуха. П...

Оказа се и, че проверките не са част от ограничена акция, а се предвижда да са постоянни. Брифингът за представяне на газанализаторите беше направен на изхода на София, по АМ „Тракия”. На въпрос на БНТ дали нарочно не се прави там и дали ще се проверяват предимно влизащи от провинцията коли, от КАТ отрекоха.

Измерванията за вредители при бензиновите автомобили в техническите пунктове са по-строги. Там се мери и качеството на изгорелите газове. Ако автомобилът не отговаря на нормите, се прави диагностика.

Какво излезе от проверките в началото на миналата година - припомнете си твърденията и въпросите на партия "Волт" в този материал!

Actualno.com

Етикети:

КЪСМЕТЧЕ за 22 февруари според зодията
КЪСМЕТЧЕ за 22 февруари според зодията

Овен Очаква ви най-романтичната среща, която сте имали досега. Телец Пътуване, което ще ви запознае с много специален човек. Близнаци Няма...