Последната неделя на София ДИША 2016 ще се проведе на бул. „Александър Стамболийски“

1091
Последната неделя на София ДИША 2016 ще се проведе на бул. „Александър Стамболийски“
Снимка: Яна Пункина

За първи път в своята седемгодишна история София Диша ще се проведе на големия столичен булевард „Александър Стамболийски“ (от пл. „Св. Неделя до бул. „Христо Ботев“), който ще бъде затворен за автомобилно движение. Така 28-и август, последната неделя на август, ще срещне за четвърти път тази година хората с градската култура, активния начин на живот, творческите индустрии и важните социални каузи . Фестивалът ще започне в традиционния час – 16.00 и ще продължи до 22.00 часа с музикална сцена, изложби, литературни четения, филмови прожекции обединени от „Творческата зона Staropramen”. София Диша отново ще акцентира върху видимостта на образователни и социални инициативи и каузи.

Тази година ключов елемент от развитието на фестивала бе подкрепата за общо пет социални каузи, като всяка тематична зона застана зад една специално избрана: „Творческа зона Staropramen“ – Подкрепа на творческите таланти в България; Базарна зона - Подкрепа за творческите индустрии в България; Релакс зона – Подкрепа за хората в неравностойно положение; „Спортна Зона Decathlon“ – Здравословен начин на живот за всеки; Детска зона – Не на насилието върху деца.

Общината в София закърпи 500 дка дупки

Цялата улична мрежа в град София е около 3 400 000 декара. Всяка година Столичната община отделя средства от бюджета си, с които ремонт...

В “Творческа зона Staropramen” ще бъдат представени изложбите – смесена техника на Георги Маринов, инсталацията на Стоян Николов-Зиков - „Union”, Захари Попов с интерактивната инсталация „Гейши и маски”, както литературни представяния на издателство „Жанет 45” на авторите – Радослав Чичев, Антон Терзиев, Константин Трендафилов, Никола Михов и Иван Димитров. Книжен център Greenwich ще представи новата книга на Мирослав Пенков „Щъркелите и планината”. В специалния корейски кът в зоната ще има четене на корейска поезия и изпълнения на самунлори – традиционни корейски барабани. В танцовата част на програмата ще открием карнавалната и афро самба, а Flava House ще организират два танцови уъркшопа.

Изключително интересна ще е филмовата програма със селекция късометражни филми от NoBlink! Media. Късометражни филми на млади български режисьори,  студенти от Майсторския клас на проф. Георги Дюлгеров, някои от които вече и с награди, ще гледаме на открито. Акцентът на филмовата програма в тази неделя ще бъдат дебютни, отличени или непоказвани български късометражни заглавия.

Любимата на посетителите, тази неделя “Спортната зона Decathlon” ще превземе булевард „Ал. Стамболийски” и ще предложи за всички свободно ползване мини-футбол, баскетбол, тротинетки, скейтборд, тенис на маса. На разположение на посетителите ще има стена за катерене с инструктори от Фънтопия и Боудърленд.

Подробности за цялата програма и в останалите зони, вижте в sofiadisha.com или в facebook.com/sofia.breathes

В София показаха първия в света електрически туристически мотоциклет (СНИМКИ)

Първият в света електрически туристически мотоциклет бе представен в София, предаде репортер на БГНЕС. Инкубаторът на София Тех Парк с...

Фестивалът за градска култура „София диша” е част от Календара на културните събития на Столична община. Фестивалът популяризира по иновативен начин централните софийски улици, спомогна за развитието на техния самостоятелен образ и зададе посока на реализирането им като запазени марки за столицата.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Георги Георгиев: Столичната община се превръща в банкомат на ПП и на техните роднини

Откриха обновения Дом за стари хора в Ковачевци

Метрото в ж.к. "Люлин" с две нови станции

Незначителни разминавания: Съдът с допълнителна експертиза по делото за кметските избори в София

Работна среща по въпросите за сигурността се проведе в община Костинброд

Отново заговориха за синя зона в неделя

Вечното дерби може да спре движението в центъра на София в събота

Бус лента и велоалея: Какво предвижда проектът на бул. „Патриарх Евтимий"

Бившият столичен зам.-кмет Евгени Крусев осъди прокуратурата за ремонта на "Граф Игнатиев"

ГЕРБ-СДС иска оставки в Столична община заради договори тип "семеен бизнес" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София