С половин милион лева се намалява издръжката на Столичния общински съвет

2040
С половин милион лева се намалява издръжката на Столичния общински съвет
Снимка: БГНЕС

С 500 хил. лв. се намалява издръжката на СОС, 1 млн. лв. повече се отпускат за видеонаблюдение и сигурност, а парите за зимно почистване ще се използват за миене на тротоари с цел поддържане на хигиена по време на пандемията. С 550 000 лв. се намаляват средствата на програмата за озеленяване - "Зелена София". 

Актуализацията на бюджета бе приета днес на онлайн сесията на СОС. В приходната част намаление на парите има с 3,5 млн. лв. от данък върху МПС, от придобиване на имущества по възмезден начин - 8 млн. лв. и с 6 млн. лв. от туристически данък.

Елен Герджиков за Борис Бонев: Няма как да си отстранен от нещо, в което по правилник не присъстваш

Независимят общински съветник Борис Бонев не е отстранен от Председателския съвет на Столичния общински съвет, защото не можеш да си от...

СОС прие актуализацията с 32 гласа "за", 17 - "против" и 11 "въздържали се". Срещу актуализацията гласуваха групата на БСП и част от Демократична България. Независимият общински съветник Борис Бонев се въздържа, както и част от групата на Демократична България.

За първите 4 месеца на годината спадът в планираните приходи е 90 милиона лева, спрямо същия период на миналата година, отчете кметът Йорданка Фандъкова:

„С 12, 8 милиона лева намаляваме текущите разходи и с 13,3 милиона лева - средствата от инвестиционната програма. Общото намаление на капиталовата програма, спрямо вече гласуваната, на този етап е малко под 3%. Подчертавам, че това е консервативна прогноза за намаление от този етап на развитие на кризата.

С тази актуализация запазваме всички планирани средства за стратегическите приоритети като метро, транспортните връзки от вътрешния ринг, връзките с Околовръстния път, строителството на детски градини, детски ясли, средствата за чистота, инвестициите в общинските болници и ДКЦ-та, както и издръжката на социалните услуги“, посочи още тя.

Фандъкова: ЦГМ и транспортните дружества кандидатстват по мярката 60/40

Центърът за градска мобилност е кандидатствал по мярката "60 на 40" заради намалени приходи. Той вече е одобрен. По схемата са кандидат...

Припомняме, че групата на Патриотите в Столичния общински съвет внесе в понеделник предложения за актуализиране на бюджета на Столична община. Според тях с оглед на отчетения и очакван спад на приходите на общината трябва да има намаление на разходите. 

Председателят на групата Карлос Контрера бе категоричен, че въведения от „Московска“ 33 принцип да не се намаляват разходите за големите инфраструктурни обекти и за проектите с европейско финансиране е правилен и се подкрепя от общинските съветници от „Патриоти за София“.

Патриотите предложиха приходната част да бъде намалена с 8,5 млн. лв., тъй като очакват спад на приходите от лихви за данъци, мита и осигурителни вноски, от наеми на земя и дивиденти от търговските дружества.

По отношение на разходите Карлос Контрера посочи, че настоява да се намали бюджета на СОС с 500 000 лв., да се намали издръжката на „Озеленяване“ с 500 000 лв., издръжката на „Управление на отпадъците“ с 1,5 млн. лв. Също така той предложи 1 млн. лв. от зимното почистване да бъдат насочени към миене на улици и тротоари, като повечето от тези мерки бяха приети.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Откриха обновения Дом за стари хора в Ковачевци

Метрото в ж.к. "Люлин" с две нови станции

Незначителни разминавания: Съдът с допълнителна експертиза по делото за кметските избори в София

Работна среща по въпросите за сигурността се проведе в община Костинброд

Отново заговориха за синя зона в неделя

Вечното дерби може да спре движението в центъра на София в събота

Бус лента и велоалея: Какво предвижда проектът на бул. „Патриарх Евтимий"

Бившият столичен зам.-кмет Евгени Крусев осъди прокуратурата за ремонта на "Граф Игнатиев"

ГЕРБ-СДС иска оставки в Столична община заради договори тип "семеен бизнес" (ВИДЕО)

След като избяга от катастрофа: Ето как наказаха общинския съветник Благовест Георгиев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София