С тържествена заря Костинброд почете 3 март

1622
С тържествена заря Костинброд почете 3 март
Снимка: Община Костинброд

На централния градски площад в град Костинброд се проведе тържествена заря-проверка по повод Националния празник на Република България- 3 март. В церемонията участваха Военно формирoвание 34 420-Костинброд като тържествената заря-проверка премина под командването на Подполковник Александър Георгиев – командир на военно формирование 34 420 – Костинброд и майор Димитър Донев.

На честването на Националния празник на Република България в град Костинброд присъстваха г-н Трайко Младенов-кмет на община Костинброд, г-жа Николина Ангелкова и г-н Младен Маринов- Народни представители в 47-то Народно събрание, г-н Александър Ненов и инж. Теодора Гогова – зам.-кметове на община Костинброд, г-жа Валя Иванова - секретар на община Костинброд, общински съветници: г-жа Даниела Станкова, г-н Мариян Младенов, г-н Димитър Найденов, г-н Димитър Григоров, г-жа Анелия Велева, г-жа Анна Радовска, г-жа Камелия Велкова, г-н Игнат Гюров и г-н Валентин Делчев, всички кметове на населени места от община Костинброд, служители на общинска администрация – Костинброд, граждани и гости на общината. На честването присъстваха сержантите и офицери от резерва и запаса от община Костинброд.

Шипка: Тук има паметник и на загиналите украински воини

Това не е история, която всеки иска да чуе. Но със сигурност е от онези, които изпълват със стотици смесени емоции и последната клетка ...

В тържественото си слово кметът на община Костинброд – г-н Трайко Младенов се обърна към присъстващите с исторически факти за Освобождението на България и заяви:

"За поредна година се събираме на площад Иван Вазов да почетем Освобождението на България като свободни българи!

Ние трябва да помним уроците от историята, за да може с техните поуки да изграждаме настоящето и бъдещето за нашите деца. В днешните трудни времена трябва да бъдем единни като българи!

Поклон пред паметта на загиналите и да не забравяме – българското – да го почитаме, пазим и отстояваме. Да живее Майка България!”, с тези думи завърши кметът на община Костинброд.

Изгонете руския посланик заради внушения за 3 март и Украйна, настояват Хаджигенов и Бабикян

"След като лицето Митрофанова публично обиди целия български народ и властта с определението "подлоги", на 3-ти март тя си позволи груб...

Със сваляне на шапки и падане на колене, участниците в церемонията и присъстващите граждани отдадоха почит на геройски загиналите в боевете за свободата и независимостта на Родината. Техните имена се произнесоха на фона на траурния марш на Българската войска ,,Покойници ”, след което прозвуча химна на Република България. Венци бяха поднесени от община Костинброд, Общински съвет-Костинброд, Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса. Вечерната проверка завърши с тържествена заря в небето.

Трети март е датата на дълго мечтаната свобода на България. На трети март 2022 година честваме 144 години от Освобождението на България!

Честит празник, българи!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Контрера поиска засилена и ежедневна полицейска охрана в центъра на София

Васил Терзиев: Ролята на успешните хора е не да се отдръпнат, когато постигнат успех, за да му се радват (СНИМКИ)

Георги Георгиев: Столичната община се превръща в банкомат на ПП и на техните роднини

Откриха обновения Дом за стари хора в Ковачевци

Метрото в ж.к. "Люлин" с две нови станции

Незначителни разминавания: Съдът с допълнителна експертиза по делото за кметските избори в София

Работна среща по въпросите за сигурността се проведе в община Костинброд

Отново заговориха за синя зона в неделя

Вечното дерби може да спре движението в центъра на София в събота

Бус лента и велоалея: Какво предвижда проектът на бул. „Патриарх Евтимий"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София