Студент постави градския транспорт в София на колене - вози се със стотинки, за да плаща глоба

40972
Студент постави градския транспорт в София на колене - вози се със стотинки, за да плаща глоба
Снимка: БГНЕС

Уникален отговор на безсрамното повишение на цената на билета за еднократно пътуване в градския транспорт даде студентът Ясен Ангелов, който нашумя с действията си в социалните мрежи. Ангелов пътува в автобус 280 в София без билет, след като си е подготвил предварително 40 лева на стотинки, за да си плати глобата.

Според Ангелов е пълно безумие да се вдига цената на билета, след като Столична община се цели в по-чист град. Той коментира, че при пътуване от Студентски град до Софийския университет плаща 3,20 лева общо, което е цената да отиде със собствения си автомобил.

С "неволна" измама Столичният електротранспорт печели повече от по-скъпото билетче

Апаратите за продажба на билети за еднократно пътуване в градския транспорт в София няма скоро да връщат ресто. Това означава, че ако п...

Ангелов подчерта изрично пред Нова телевизия, че контрольорите нямат право да отказват стотинки за плащане на глоба, защото стотинките са официално разплащателно средство съгласно българския закон. Отделно той заяви, че щом си плаща глобата, контролата няма право да го свали. Препоръчвам го на хората, заяви Ангелов, който при проверка в градския транспорт, която той заснема с телефона си.

От Столична община отговарят официално доста тривиално – че ако има отказ да се плати глоба, това е нарушение. Общината призна, че хипотезите в наредбата изключват случай със стотинки. От 3 000 до 30 000 лева е санкцията за юридическо лице, което отказва да приеме плащане на глоба, отвърна Ангелов, който заяви, че Столична община е некомпетентна предвид това, че праща писма, а не свой представител да защити увеличението на цената на билетчето. Не позволявайте да потъпкват правата ви и да бъдете ограбвани – независимо дали от държавата или не, каза Ангелов и добави, че ако се налага, ще пътува така всеки ден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София