"Трейс груп": Три месеца не са голям срок за ремонта на "Цариградско шосе"

15696
"Трейс груп": Три месеца не са голям срок за ремонта на "Цариградско шосе"
Снимка: БГНЕС

С пълна пара върви работата по отсечката на бул. „Цариградско шосе” тази неделя (14 юни), след като преди седмица нямаше никого.

Непрекъснато правя проверки, дори сутрин, като тръгвам на работа. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в предаването Дикoff.

Столична община недоволна от ремонта на "Цариградско шосе"

Столична община е недоволна от ремонта на „Цариградско шосе". От Общината задължиха фирмата-изпълнител да асфалтира отново за с...

По обяснението на инж. Боян Делчев от изпълнителя „Трейс Груп” през миналата седмица имало технологично изпълнение по ремонта – фрезоване на тротоари, бордюри. Затова тогава, в неделя (7 юни) нямало работници – били пуснати от работа дори за понеделник, 8 юни.

Делчев поясни, че срокът за пускане на сегашния участък е 30 юни. Той добави, че не може да се работи на три смени, защото наоколо има живущи, които едва ли ще са щастливи да им се работи. Не било необходимо да работят повече хора – заради технологичната схема на проекта. Ако можеше да затворим цялото трасе, щеше да стане по-бързо. Но ако се затвори повече от 1 километър, ще трябва да се сваля мрежата на тролеите, за да има градски транспорт, поясни Делчев. И добави, че на 4 септември ще бъде завършен основният ремонт по "Цариградско шосе". За същото настоява и Йорданка Фандъкова.

Не мога да коментирам технологични процеси, не съм инженер. Следя сроковете по графика да се спазват. Столичният кмет уточни, че първоначално срокът за ремонт на целия бул. „Цариградско шосе” бил 400 дни. И добави, че "Трейс груп" е била глобявана с 480 000 лева заради "претупан проект".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София