Чикаго прати Лейкърс в пета глуха, Бруклин би Ню Йорк

6973

В дербито на вечерта в Националната баскетболна асоциация (НБА) отборът на „Чикаго Булс” без проблем се справи с „Лос Анджелис Лейкърс” с убедителното 95:83. По този начин за пръв път от осем години насам езерняците губят 9 от последните си 11 срещи и опасността да се разминат с плейофите през този сезон става съвсем реална.

В основата на успеха на „Чикаго” беше играта на доскорошната им резерва Джими Бътлър. Бътлър беше сложен за пряк пазач на Кобе Брайънт и го ограничи сериозно, позволявайки му да вкара едва 16 точки. Другата голяма звезда на „Лейкърс” Дуайт Хауърд пък вкара едва 8 точки, като направи цели 5 грешки.

Маями продължава с лошото си представяне

Колебливото представяне на шампионите на НБА „Маями Хийт” продължава, след като горещите записаха шеста загуба в последните...

За победителите най-резултатен беше Кърк Хайнхрих, който вкара 22 точки и направи 8 асистенции. Биковете бяха перфектни при далечната си стрелба, като в края на мача Марко Белинели закова две ключови тройки.

Така „Чикаго” са с баланс 24 победи и 16 загуби, което ги оставя на пето място в Източната конференция, а „Лейкърс” са със 17 победи и 24 загуби – чак на дванадесето място на Запад.

В другия голям сблъсък на вечерта „Бруклин Нетс” взеха дербито на Голямата ябълка, печелейки с 88:85 в „Медисън Скуер Гардън” срещу „Ню Йорк Никс”.

Кармело Антъни и компания имаха преднина от три точки в последната част, но, водени от Джо Джонсън и Дерон Уилямс, Нетс завършиха много силно мача. Самият Антъни изпусна много добра възможност да изведе своя тим напред малко преди края, след като дори не уцели коша с изстрел от близко разстояние, пише БГНЕС.

Клипърс пречупиха Хюстън в мача на вечерта

Отбор номер 2 в НБА „Лос Анджелис Клипърс” надделя с 117:109 над „Хюстън Рокетс” в двубой, противопоставил едни...

„Нетс” бяха много силни в стрелбата от далеч, реализирайки 12 от 24 опита за тройки, докато „Никс” вкараха само 6 от 21.

С този успех "Бруклин" изравни победите в дербито през този сезон на 2-2 и вече има 25 победи и 16 загуби, т.е. четвърто място на Изток, докато "Никс" остава на второ място в Източната конференция с 25 успеха и 14 поражения.

Останалите резултати:

Мемфис - Индиана 81:82

Ню Орлийнс - Сакраменто 114:105

Шарлът - Хюстън 94:100

Атланта - Минесота 104:96

Голдън Стейт Уориърс - Ел Ей Клипърс 106:99

Филаделфия - Сан Антонио 85:90

Портланд - Вашингтон 95:98

Леброн Джеймс - най-младият с 20 000 точки в НБА

Голямата звезда на НБА и „Маями Хийт” Леброн Джеймс доказа защо прякорът му е Краля и се превърна в най-младия играч в Наци...

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com