Маями показа изключителен характер и вкара двубоя за титлата в седми мач

6974

Титлата в НБА през този сезон ще се реши след изиграването на седми мач между Маями Хийт и Сан Антонио Спърс в петък, след като вчера Горещите взеха по изключително драматичен начин шестата среща със 103:100 след продължение, предаде БГНЕС.

Шпорите вече се виждаха шампиони, след като имаха преднина от три точки пет секунди преди края на мача, но вездесъщият Рей Алън вкара тройка в този момент, за да прати мача в продължение. Хийт изоставаше с 13 точки в края на третата част и 10 в началото на четвъртата, но Леброн Джеймс се отчете с общо 18 точки в последната четвъртина и продължението, за да остави Маями в играта.

Най-полезният играч на сезона завърши с трипъл-дабъл - 32 точки, 11 асистенции и 10 борби, за да докаже за пореден път, че е най-силен в най-важните моменти. Марио Чалмърс добави 20 точки, а Дуейн Уейд - 14, докато за Сан Антонио най-резултатен бе Тим Дънкан с 30 точки и 17 борби, Кауи Ленард се отчете с 22 точки и 11 борби, за Тони Паркър завърши с 19 точки и 8 асистенции.

19 секунди преди края на срещата Ленард имаше два свободни удара, за да даде преднина от четири точки на Спърс и на практика да короняса отбора, но крилото изпусна единият от изстрелите и даде възможност на Алън да изравни резултата и на Маями да се върна в играта. Решаващият мач за титлата ще бъде в петък от 04:00 часа българско време, като отново Маями е домакин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com