Нюкасъл наказа Челси с гол в последната минута

22515

В пореден наелектризиращ мач от Висшата лига на Англия отборът на "Нюкасъл" успя да обърне тима на "Челси" и да спечели с гол в последната минута с 3:2. В герой за свраките се превърна Муса Сисоко, който отбеляза две попадения за своя тим.

Black Power - Папис Сисе срещу Демба Ба

Както обикновено почивните дни започват с лека футболна загрявка – на вашето внимание, уважаеми читатели и оракули в „Лаком...

Мачът започна сравнително спокойно, но постепенно и двата тима започнаха да вдигат оборотите. Страхотни положения преди първия гол в мача пропуснаха Франк Лампард и Демба Ба, който при своята ситуация обаче получи тежък удар в главата и трябваше да напусне, заменен от Торес, макар да се опита да продължи с превръзка през цялото лице. За "Нюкасъл" Папис Сисе можеше да вкара, след като удар на Кабай рикошира и отиде право в краката му, но възстановеният Петер Чех отрази удара му.

В 41-вата минута обаче прошка нямаше - Давиде Сантон центрира отляво и Хонас Гутиерес наказа Чех с фин удар с глава.

Второто полувреме започна с натиск на "Челси" и иконата на сините Франк Лампард изравни с много точен удар в горния десен ъгъл на Крул след бърза комбинация с Ашли Коул в 55-тата минута. Само шест минути по-късно Хуан Мата със страшен фалцов удар направи обрат и сините получиха шанс да забравят за трудните последни дни.

Слабата защита на "Челси" обаче тепърва предстоеше да страда. В 68-тата минута мощният френски халф Муса Сисоко, който дойде при свраките от "Тулуза", изравни, довкарвайки избит от Чех удар - 2:2. Мачът стана още по-остър, но като цяло "Нюкасъл" натискаха повече, а Сисоко възприе ролята на лидер и влачеше състава към победата.

Еден Азар с три мача наказание заради изританото момче срещу Суонзи

Белгийското крило на "Челси" Еден Азар, който бе обвинен в "насилствено поведение" от страна на Футболната асоциация на Англия (ФА) за...

Логичното се случи в последната минута - тогава отново атака отляво, чрез Давиде Сантон, завърши с пас на дъгата, а там Сисоко намери топката с плътен удар през двама защитници и матира Чех - 3:2. В следващите две минути Лампард можеше да изравни, но самопожертвувателно Колочини скочи пред топката и я спря, преди да влезе във вратата.

Като цяло "Нюкасъл" определено се бореше и искаше повече победата, докато "Челси", особено след като поведоха, не проявиха нужната концентрация и зрялост, за да вземат трите точки. Така развоят на срещата се припокри с виждането на Actualno.com преди мача, а спектакълът определено си заслужаваше.

Играйте във футболната игра на Actualno.com - "Лаком за гол".

Автор: Ивайло Петров

Първи победител в "Лаком за гол" - търсят се още цели четирима

И така – завърши първият месец от играта на Actualno.com „Лаком за гол”, а с нея вече имаме и първия победител в нея....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com