19-годишен задържан за изнудване при специализирана полицейска операция в Старозагорско 

2102
19-годишен задържан за изнудване при специализирана полицейска операция в Старозагорско 
Снимка: iStock/Guliver

19-годишен младеж и още трима мъже са задържани днес при специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в павелбанското село Скобелево, проведена под надзора на Окръжна прокуратура - Стара Загора и Районна прокуратура - Казанлък, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив. 

Единият от тях - 19-годишен младеж, е привлечен като обвиняем за изнудване - престъпление по чл. 214, ал. 1, във връзка с чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс (НК). Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, а на 10 юни казанлъшката районна прокуратура ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. 

Обособяват пространства за разходка на дребни кучета в Стара Загора

Две градинки за разходка на дребни породи кучета ще бъдат обособени във вече съществуващи територии за разходка на домашни любимци в Ст...

По досъдебното производство е установено, че в Скобелево обвиняемият два пъти през април е изнудвал двама мъже - на 26 и на 49 години, за да му дадат пари. При първия случай около 22 часа на 12 април обвиняемият А.З. влязъл в дома на пострадалия, който бил сам, видял нож на стол в стаята, взел го и заплашил мъжа, като му поискал пари. Пострадалият му дал 20 лева.

Три дни по-късно той влязъл в дома на самотно живеещ 49-годишен мъж със сърдечно заболяване системно бил тормозен от 19-годишния изнудвач, който редовно му искал пари според първоначалните данни на разследването. Затова пострадалият си страхувал от младежа и му дал единствените си налични 70 лева. Обвиняемият е осъждан и криминално проявен.

При днешната специализираната полицейска операция в Скобелево са задържани и привлечени като обвиняеми още три лица. 45-годишен е с повдигнато обвинение за престъпление по чл. 355, ал. 2 от (НК) за нарушена карантина. За за срок от 24 часа по Закона за МВР са задържани и двама извършители на кражба - мъже на и на 18 години, на които им е повдигнато обвинение. Извършено е претърсване и е образувано бързо производство за незаконно държане на самоделно огнестрелно оръжие. При друго претърсване и изземване са намерени 44 обекта с признаци на културно-исторически ценности - монети, пръстени и други, и метал детектор. Образувано е досъдебно производство по случая, по който за 24 часа е задържан 47-годишен мъж. 

По време на акцията в различни обекти са намерени и иззети акцизни стоки без бандерол -  цигари и нарязан тютюн, както и незаконно добита дървесина. В хода й са проверени 77 лица и 69 моторни превозни средства, съставени са актове за установяване на административни нарушения по Закона за движение по пътищата и други.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции (СНИМКИ)

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Община Стара Загора обяви 2 май за неучебен ден

Само китайски е-автобуси предложиха на Казанлък

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора