Още 34 камери за видеонаблюдение инсталират в Казанлък

8843
Още 34 камери за видеонаблюдение инсталират в Казанлък
Снимка: Община Казанлък

"Видеонаблюдението е най-добрият начин за превенция на нарушения и контрол", смята кметът на община Казанлък Галина Стоянова. Още 34 камери за видеонаблюдение ще бъдат монтирани на входовете/изходите на Града на розите. На пресконференция днес беше представена системата за градско видеонаблюдение от тип end-to-end, която общината реализира по проект. Стоянова припомни притесненията на жителите в ж.к. “Изток“ преди месеци за набези над автомобили, при пазаруване в магазини в района, оплакванията от безразборното движение на каруци, които са и причини, "заради които общината пое ангажимент да реализира този проект”.

Новата система ще даде на казанлъчани по-голяма безопасност, а направеното досега е само етап, който ще продължи да се надгражда, увери кметът на Казанлък. Благодарение на системи за градско видеонаблюдение от този тип в други общини са предотвратени телефонни измами и кражби на автомобили.

Разследва се корупция в КАТ-Казанлък

Разследват корупционна схема сред служители на КАТ-Казанлък. Проверяват се четирима служители, предаде Нова телевизия. Предполага се, ...

29 от новите камери в Казанлък са обзорни, което позволява да се наблюдават и събитията около тях. Има възможност за добавяне на аналитични функции като присъствие в зона, пресичане на линии, липса на обекти и др. По този начин може да се разпознае достатъчно ясно лице - функция, която може да се използва при злоумишлени действия върху други камери. Останалите 5 камери разполагат със система за разпознаване на регистрационни номера на автомобилите, дори ако се движат със скорост от 120 км/час, с точност над 97 процента. При тях могат да се добавят черни и бели списъци за издирвани автомобили или за автомобили, на които трябва да се обърне внимание. Това ще даде възможност община Казанлък да разполага с точна статистика за движението и на автомобилите в периметъра на камерите. Техническите им характеристики позволяват и наблюдение на дадения участък и възможност да се следи състоянието на камерите в съседство.

Картината от камерите за видеонаблюдение на входовете/изходите на града, голяма част от ж.к.“Изток“ и вътрешността на ромската махала „Касмера“ ще се проследява от общинското звено по сигурността. Данните от камерите ще се обработват и съхраняват за 30 дни, а за регистрационните номера на автомобилите за 60 дни, в два независими data центъра.

Три пъти повече стават устройствата за видеонаблюдение в Казанлък с инсталирането на новите 34 камери. Вече действащите са разположени на централните кръстовища, в оживени зони и паркове в града.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

За първи път в Стара Загора нови инициативи и съмишленици търсят ученици

Експертно разгледаха новия Закон за защита на лицата, подаващи сигнали за нарушения в Стара Загора

Наравно завърши надбягването между кон и човек в село до Стара Загора

Близо 800 участници събра фестивала на маскарадните игри в Стара Загора

Община Стара Загора отново се включва в кампанията „Часът на Земята“

Кметът на Стара Загора поздрави славния футболист и треньор Иван Вутов по повод 80-годишния му юбилей

Общинско предприятие ще стопанисва културните бази и ще организира фестивали в Стара Загора

120 дръвчета бяха засадени в парк в Стара Загора

В Стара Загора отбелязват Деня на Тракия

Върнаха новоизлюпено белоглаво лешоядче на родителите му (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора