Стара Загора уточни какъв ще е бюджетът на общината за 2020 година

2396
Стара Загора уточни какъв ще е бюджетът на общината за 2020 година
Снимка: Община Стара Загора

148 364 818 лева е макрорамката на проекта за бюджета на община Стара Загора за 2020 година, стана ясно снощи по време на общественото му обсъждане. В нея са включени субсидията за делегирани от държавата дейности и средства от собствени приходи, дейности, финансирани с общински приходи и преходният остатък. 177 258 390 лева е индикативният годишен разчет за сметките за средства от Европейския съюз и бюджета на общината. За сравнение през 2019 година средствата, с които е разполагала общинската администрация, са били повече - малко над 153 милиона лева.

Запазване на фискалната устойчивост, провеждане на последователна и предвидима политика и запазване на балансиран стабилен общински бюджет са основният приоритет пред ръководството на община Стара Загора. Акцент тази година ще се постави върху повече и по-качествени услуги в образованието и здравеопазването, както и върху подобряване на градската среда, модернизация на транспортна инфраструктура, ВиК мрежи и други, разясни Цанка Ганева, директор на Дирекция „Финанси, бюджет и счетоводни дейности“. В проектобюджета се наблюдава повишаване на разходите по различните функции с цел подобряване на предлаганите услуги. 

Общината и университетът в Стара Загора ще работят за привличане на студенти

Проблемите и перспективите пред местното самоуправление и старозагорската Алма матер ще бъдат в центъра на редовните работни срещи, за ...

През настоящата година ще продължи работата по няколко преходни обекта - Културен център „Стара Загора“, новия гробищен парк, Центъра за даровити деца, кръговото кръстовище в кв. „Кольо Ганчев“, изграждане на ново улично осветление и ремонт на съществуващото. Новите обекти, които влизат в инвестиционната програма са подобряването и благоустрояването на „Руския пазар“, ремонтът на зоопарка, изграждането на въжена градина и спортна зала в парк „Артилерийски“. С европейско финансиране ще се продължи работата по проектите за модерен градски транспорт, за обновяване на образователната инфраструктура и за подобряване на качеството на атмосферния въздух. 

Снощи стана ясно, че се подготвят проектните предложения за паркоустрояване и подобряване на Станционната градина и Летния театър, който е разположен в парк "Митрополит Методий Кусев".

Цанка Ганева обясни, че ще се обърне внимание и на селата на територията на община Стара Загора, а ако бъдат включени в следващия програмен период за европейско финансиране, ще има възможност значително да се подобри жизнената среда в тях. Към момента издръжката им се осигурява от общия старозагорски бюджет, заради което и облагородяването им става по-бавно. Според главния финансист ресурсите всичко, което общината успее да привлече като ресурс за селата по европейски програми, ще се разходва само и единствено за тях. 

Бяха направени няколко предложения в Бюджет 2020 да бъдат включени различни по тип услуги, ремонти и кампании. Детайлите и точната му рамка обаче ще станат ясни на 13 февруари, когато документът ще бъде разгледан и гласуван от общинския съвет. 

Няма привлечени като обвиняеми от РИОСВ - Стара Загора заради отпадъците край Гълъбово

Разследване по чл. 282,  ал.1 от Наказателния кодекс (НК) - за установяване на извършено престъпление от длъжностни лица при Регио...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Над 1000 бегачи ще мерят сили на деветото издание на "Маратон Стара Загора" 2024

Предстои да бъде отворена електронната система за записване на първокласници в Стара Загора

За първи път в Стара Загора нови инициативи и съмишленици търсят ученици

Експертно разгледаха новия Закон за защита на лицата, подаващи сигнали за нарушения в Стара Загора

Наравно завърши надбягването между кон и човек в село до Стара Загора

Близо 800 участници събра фестивала на маскарадните игри в Стара Загора

Община Стара Загора отново се включва в кампанията „Часът на Земята“

Кметът на Стара Загора поздрави славния футболист и треньор Иван Вутов по повод 80-годишния му юбилей

Общинско предприятие ще стопанисва културните бази и ще организира фестивали в Стара Загора

120 дръвчета бяха засадени в парк в Стара Загора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора