X
 
 

Дело за дискриминация води областен управител срещу кмет

2157 0
photo of Дело за дискриминация води областен управител срещу кмет
Снимка: Областна администрация - Търговище
Дело за дискриминация заради необосновано и самоволно спиране на уличното осветление заведе областният управител на Търговище Митко Стайков срещу кмета на село Паничино Христо Божилов. Откритото заседание в Комисията за защита от дискриминация (КЗД) е насрочено за 18 април.

Казусът е от август месец миналата година.

Дете е ударено от кола в Търговище

5-годишно момче е блъснато от лек автомобил на ул. „Никола Симов“. Това съобщиха от ОДМВР - Търговище. На 19 март 2018 г. о...

В областната управа на Търговище тогава постъпи сигнал от група жители на село Паничино, общ.Омуртаг срещу действията на кмета Божилов.

Хората се оплакаха, че от около три месеца са оставени без улично осветление, понеже на последните избори гласували за определена политическа сила.

По този повод Стайков посети селото и се срещна с част от жителите и с кмета Христо Божилов.

"По време на срещата Божилов демонстрира грубо и арогантно отношение, като си позволи да употреби израза: „Хората от селото не ме интересуват!", съобщиха от областната администрация.

Дарин Димитров: Търговище започна да се променя през последните две години

​Какви предизвикателства стоят пред Община Търговище през новата 2018 г., кои са акцентите в бюджетната рамка и какво отчете ръководств...

Присъстващите на срещата жители заявили, че Божилов редовно и неоснователно отсъства от работа и не се интересува от проблемите им.

Според областния управител необоснованото и самоволно спиране на уличното осветление е нарушение на чл. 4 от Закона за защита от дискриминация.

Още тогава Стайков изпратил сигнал до представителя на КЗД в Търговище, доомбудсманаи кмета на община Омуртаг и до Районната прокуратура.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители